Milan sa Arsenalom: "Rosoneri" skidaju prokletstvo

Milan je uvijek Milan, a nama treba gol kako bi stvari okrenuli u našu korist. Ipak, sve će da se riješi u Londonu, kaže Tijeri Anri
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2012. 09:43h

"Englesko prokletstvo muči Milan", naslov je u italijanskim medijima koji govori sve pred večerašnji prvi meč osmine finala Lige šampiona između "rosonera" i Arsenala na "San Siru".

Milan, dakle, igra da sruši tradiciju, jer je posljednja tri puta zaustavljen u osmini finala kada su engleski klubovi demonstrirali moć. Prvo je to uradio Arsenal 2008, potom Mančester junajted, a onda i Totenhem prošle sezone...

"Kada dođete u osminu finala ne razmišljate o takvim stvarima. U nokaut fazi je svaki meč jednak finalu", rekao je Zlatan Ibrahimović.

Ibra bi makar morao da ima veći motiv od bilo kojeg saigrača, jer njegovu igračku veličinu svi umanjuju zbog toga što nikada nije osvojio Ligu šampiona.

Trofej nije opsesija

Šveđanin, međutim, priznaje da mu taj trofej više nije primaran.

"Nekada mi je bio opsesija, sada više ne. Čak i ako ga ne osvojim siguran sam da zbog toga neću biti manji igrač. Titule osvaja kolektiv, a ja mislim da će baš taj kvalitet da presudi u našu korist protiv Arsenala", kazao je najbolji igrač italijanskog šampiona.

Kakve su šanse Arsenalu? Sigurno ne tako velike kao 2008. kada je srušio Milan (tada aktuelnog šampiona Evrope) i ugasio jednu veliku generaciju italijanskog velikana.

Od tada, međutim, fali Sesk Fabregas, kao i mnogi drugi asovi poput Adebajora, Nasrija...

"Moj tim ima snagu da prođe dalje. Milan je veliki protivnik i sigurno da smo mogli da prođemo bolje u žrijebu. Ipak, siguran sam da imamo šta da pokažemo u ovom dvomeču", istakao je menadžer "tobdžija" Arsen Venger.

Anri: Sve se rješava u Londonu

Francuz svakako najviše nadu polaže u neuhvatljivog Robina van Persija, a navijači se nadaju da bi i Tijeri Anri u posljednjem meču u dersu Arsenala (prije povratka u Njujork Red Bulse) mogao da im podari slavlje.

"Milan je uvijek Milan, a nama treba gol kako bi stvari okrenuli u našu korist. Ipak, sve će da se riješi u Londonu. Moj pogodak? Tu sam da pomognem, uradiću sve da ispunim očekivanja", rekao je Anri.

U tim Milana se vraćaju Kevin-Prins Boateng i Alešandre Pato, dok Venger ne može da računa na štopera Pera Mertezakera.

Zenit protiv Benfike

Odmah nakon žrijeba za osminu finala je bilo jasno da je duel Zenita i Benfike jedan od onih takozvanih malih derbija.

Oba tima imaju podjednake šanse u ovom dvomeču, a trener ruskog šampiona Lućano Spaleti vjeruje da je ključna prva utakmica u Sankt Peterburgu.

"Moramo da pobijedimo i to je jasno. Jedino tako imamo čemu da se nadamo u Lisabonu", rekao je Spaleti.

Benfika, sa druge strane, strahuje od zime jer je večeras (meč počinje u 18 časova po evropskom vremenu) najavljeno da će temperatura da bude oko - 10 stepeni Celzijusa.

"Na nama je da reagujemo i da igramo fudbal kako znamo", bio je jasan trener "orlova" Žorhe Žesus.

Milan - Arsenal

Milano - Stadion "San Siro". Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Početak u 20.45.

Milan (4-3-1-2): Abijati - Abate, Mekses, Tijago Silva, Mesba - Ambrozini, Van Bomel, Noćerino - Boateng - Ibrahimović, Robinjo.

Arsenal (4-3-3): Šćešnji - Sanja, Vermalen, Košijelni, Gibs - Arteta, Song, Ramzi - Okslejd-Čembrlen, Van Persi, Volkot.

Zenit - Benfika

Sankt Peterburg - Stadion "Petrovski". Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Početak u 18.

Zenit (4-3-1-2): Ževnov - Anjukov, Bruno Alveš, Hubočan, Lomberts - Zirjanov, Denisov, Širokov - Fajzulin - Keržakov, Lazović.

Benfika (4-2-3-1): Artur - Amorim, Luizao, Garaj, Emerson - Matić, Vicel - Gaitan, Aimar, Nolito - Kardoso.

Bonus video: