"Goal.com" izabrao pet tandema koji su obilježili svjetski fudbal

"Goal.com slavi Dan zaljubljenih sa osvrtom na neke od najdoslenijih parova koje je fudbal ikada dao", stoji na početku teksta koji je potpisao Džejmi Dan
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 15:13h

Specijalizovani fudbalski sajt "goal.com" sastavio je listu od pet tandema koji su obilježili svjetski fudbal, i to baš na Dan zaljubljenih.

"Goal.com slavi Dan zaljubljenih sa osvrtom na neke od najdoslenijih parova koje je fudbal ikada dao", stoji na početku teksta koji je potpisao Džejmi Dan.

Fabio Kanavaro - Alesandro Nesta

U Seriji A su bili veliki rivali, ali u reprezentaciji su bili tandem iz snova. Prvi put su zajedno igrali za "azure" 1997. protiv Moldavije, sve do Mundijala 2006. i teške Nestin povrede usred takmičenja u Njemačkoj.

Ako su Paolo Maldini, Franko Barezi, Mauro Tasoti legende, onda su Kanavaro i Nesta odmah do njih...

Ćavi Ernandes - Andres Inijesta

Kakvi će vezisti da se rađaju poslije njih?m Kako će fudbal da izgleda kada njihovo vrijeme prođe?

Definitivno je malo ko igrao fudbal tako jednostavno kao što to rade Ćavi i Inijesta.

Simboli Barse, simboli klase, današnjice...

"To je Inijesta... On je promijenio meč. Kada je lopta u njegovim nogama znate da će da se dogodi nešto što ne možete da predvidite. I samo čekate da vidite šta je to", rekao je Ćavi nakon meča Španija - Čile na Mundijalu u Južnoj Africi.

Johan Krojf - Johan Neskens

Protagonisti možda i najslavnijeg fudbalskog perioda. Bili su dio velike Holandije, čuvene škole koja je promijenila stvari u najvažnijoj sporednoj stvari.

Krojf je bio napadač, Neskensova uloga je bila nešto povučenija, ali u toj reprezentaciji "lala" niko nije bio ograničen na svoju poziciju. Jednostavno su svi igrali totalni fudbal.

Endi Kol - Dvajt Jork

Kada je Dvajt Jork došao u Mančester junajted svi su mislili da to znači i kraj za Endija Kola na "Old trafordu". Pogotovo zbog njegovog hladnog odnosa tada sa Tedijem Šeringemom.

Međutim, ser Aleks Ferguson je upario "blizance", a oni su mu vratili triplom krunom u sezoni 1998799. - osvojili su Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona.

Treba li napominjati koliko su dali golova za "đavole" u toj sezoni.

Kasnije su se sreli i u Blekburnu, ali su tada već bili veterani...

Žoze Murinjo - Rikardo Karvaljo

Ovo je odnos drugačiji od svih gore navedenih, ovo je odnos generala i vojnika.

Murinjo je sa Karvaljom počeo u Portu, zajedno su osvojili sve, a potom je čovjeka od povjerenja vodio sa sobom. Prvo u Čelzi, a sada i u Real.

Jedino mu nije uspjelo da ga dovede u Inter, kao nijednog igrača Čelzija kojeg je želio. Kao da je inat Romana Abramoviča u tom trenutku činio svoje...

Bonus video: