Strah je prošao, Stevanovo koljeno je u redu

Nakon posljednjeg treninga pred meč sa Parmom (koji je odložen), na Stevanovom desnom, operisanom koljenu pojavio se otok
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 12:41h

Ništa ozbiljno, samo obična kontuzija, odgovor je koji je danas dobio Stevan Jovetić nakon specijalističkog pregleda u njemačkom Augsburgu, kod profesora Beniša, koji mu je 2010. godine dva puta operisao prednje ukrštene ligamente desnog koljena (povredu je zaradio na treningu), zbog čega je crnogorski reprezentativac pauzirao godinu dana.

U subotu, nakon posljednjeg treninga pred meč sa Parmom (koji je potom odložen zbog snijega), na Stevanovom desnom, operisanom koljenu pojavio se otok, zbog čega se se pojavio strah da je povreda, možda, obnovljena…

Današnji pregled je, međutim, pokazao da nema ozbiljnijih problema sa koljenom, i da trener Fiorentine Delio Rosi može da računa na Jovetića za meč sa Napolijem, koji je na programu u petak veče na “Frankiju”…

Jovetić je, inače, iz predostrožnosti preskočio uobičajenu trening utakmicu u četvrtak, zbog bolova u lijevog zglobu, usljed udarca koji je dobio. Međutim, dan kasnije, kao i u subotu, napadač “ljubičastih” je redovno trenirao, pa se nije postavljalo pitanje njegovog nastupa za vikend.

Problem sa zglobom, te posebno teški tereni u ovom periodu vremenskih neprilika, pored duge pauze zbog povrede i velike želje igrača da nadoknadi propusteno vrijeme, uslovili su, kako je saopšteno iz Fiorentine, preopterećenje i upalu desnog koljena.

Zbog toga je još u Firenci proteklih dana obavljeno nekoliko pregleda, koji, kako je saopšteno iz kluba, nijesu pokazali ozbiljnije probleme sa desnim koljenom našeg asa.

Bez obzira na to, donijeta je odluka da Stevan posjeti profesora Beniša i obavi specijalistički pregled, koji je, inače, bio planiran već neko vrijeme. Vijesti iz Augsburga su olakšanje za Stevana, ali Fiorentinu i crnogorsku reprezentaciju.

Jovetić ove sezone igra sjajno, prvi je strijelac ekipe sa 12 golova na 17 utakmica Serije A…

Bonus video: