Murinjo: Prvenstvo nije riješeno

"Oni koji kažu da je prvenstvo riješeno, vrše pritisak na nas. To sam rekao i igračima", objasnio strateg Madriđana
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.02.2012. 10:23h

Pobjedom nad Levanteom (4:2), Real je stekao 10 bodova prednosti u odnosu na Barseloni i mnogi smtaraju da je prvenstvo u Španiji riješeno.

"Kraljevski kluba“ je stekao prednost koju će Katalonci do kraja teško dostići i smješi mu se prva titula nakon 2008. godine.

Međutim, Žoze Murinjo spušta loptu na zemlju, tvrdi da trka za šampionsku krunu nije riješena i da ima još dosta mečeva do kraja.

"Mnogo bodova je u igri i predstoji još dosta teških mečeva. Svaki meč do sada je bio težak, a tako će biti i do kraja. Ekipe koje se bore za izlazak u Evropu ili ispadanje, uradiće sve da ostvare taj cilj, a to donosi određeni rizik. U igri je 39 bodova, a to je zaista mnogo. Deset bodova je lijepa prednost, ali nam to ne daje previše prostora za grešku. Oni koji kažu da je prvenstvo riješeno, vrše pritisak na nas. To sam rekao i igračima“, istakao je Murinjo.

Kristijano Ronaldo je dao het-trik, a njegov drugi pogodak u 57. minutu bio je 4000 gol koji je Real dao na svom terenu.

On se složio sa mišljenjem svog trenera da prvenstvo nije riješeno.

"Postoji još mnogo mečeva, još iskušenja je pred nama. Kada i matematički osiguramo titulu, onda ćemo da pričamo o tome. Moramo do kraja da nastavimo u istom ritmu“, istakao je Portugalac.

Kristijano Ronaldo je ove sezone dao 34 gola u 33 utakmice u svim takmičenjima, od čega 27 golova u Primeri u 22 meča.

Argentincu Lionelu Mesiju, drugog strijelcu lige, sada bježi četiri gola.

Takođe, Ronaldu je ovo bio 13. het-trik u šampionatu i već šesti ove sezone.

„Moji golovi dolaze kao produkt odlične igre ekipe. Stvarno sam u dobroj formi i samo želim da nastavim ovako“, zaključio je Ronaldo.

Bonus video: