Viljaš-Boaš blizu otkaza, Napoli mu rješava sudbinu

Teško je očekivati da će Rus imati milosti prema treneru koga je platio 13 miliona funti, računajući obeštećenje Portou, i dao mu godišnju platu od 4,4 miliona funti
0 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2012. 11:29h

Andre Viljaš-Boaš se bori da sačuva mjesto na klupi Čelzija, nakon što su ga navijači izviždali poslije poraza od Evertona (2:0) i pada na peto mjesto u Premijer ligi.

Portugalac se nakon duel u Liverpulu našao na udaru bijesnih pristalica "plavac“, koji su uzvikivali: "Ti ne znaš da radiš“.

Trener koji je ljetos stigao na "Stemford bridž“ iz Porta, priznao je da je ovo bila najgora igra njegovog tima ove sezone.

"Ako postoji neki poraz za koji menadžer treba da preuzme krivicu, to je ovaj. Igrali smo najgore ove sezone, pali smo na peto mjesto i sada treba što prije da se oporavimo i pokušamo da se vratimo na pravi put“, rekao je Viljaš-Boaš.

Engleski mediji pišu da je poraz od Evertona posljedica pritiska na Portugalca u posljednjih nedjelju dana, jer je treninge stalno posjećivao vlasnik kluba Roman Abramovič.

Teško je očekivati da će Rus imati milosti prema treneru koga je platio 13 miliona funti, računajući obeštećenje Portou, i dao mu godišnju platu od 4,4 miliona funti.

Za Viljaša-Boaša je utakmica protiv Napolija, narednog utorka, u osmini finala Lige šampiona ključna.

Ukoliko "plavci“ ne slave u Italiji, mladi stručnjak će dobiti otkaz.

Od kada je Fabio Kapeolo podnio ostavku na mjesto selektora Engleske, mediji bruje o tome da će preuzeti Čelzi na kraju sezone.

Međutim, Viljaš-Boaš tvrdi da se time ne opterećuje.

"To je dio ovog posla, ali ne razmišljam o tome da li ću na klupi ostati još jednu utakmicu, mjesec, godinu. Razmišljam samo o tome kako da popravimo igru i plasman na tabeli“, zaključio je Portugalac.

Bonus video: