Gvardiola: Skupo će nas koštati poraz od Osasune

"Real je bio na velikoj udaljenosti od nas, a u nedjelju će, sasvim je sigurno, biti na još većoj", objasnio trofejni stručnjak
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.02.2012. 10:13h

Barselona je neočekivano poražena od Osasune (3:2), a trener Pep Gvardiola nije krio razočarenje nakon drugog neuspjeha njegovog tima ove sezone.

Bez Ćavija, Andresa Injeste i Seska Fabregasa u startnoj postavi, a sa mladim Serhio Robertom i Alkantarom, španski šampion se nije mogao prepoznati u prvom poluvremenu.

Defanzivci su bili potpuno dekoncentrisani, posebno Đerard Pike, koji snosi odgovornost za sva tri gola domaćina.

"Skupo će nas koštati poraz od Osasune. Real je bio na velikoj udaljenosti od nas, a u nedjelju će, sasvim je sigurno, biti na još većoj. Ne ostaje nam ništa drugo već da svaku sljedeću utakmicu odigrami najbolje što možemo“, rekao je Gvardiola.

Osasune je veoma brzo povela 2:0 golovima Dejana Lekića (4, 22. minut).

Nadu Barseloni vratio je Aleksis Sančez na startu drugog poluvremena, ali je nakon greške golmana Viktora Valdeza i spore reakcije odbrane, Raul Garsija otklonio sve dileme oko pobjednika.

"Osasuna je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu. Igrali smo mnogo bolje u nastavku, mogli smo da preokrenemo rezultat. Krenuli smo na sve ili ništa, ali Osasuna se bolje prilagodila uslovima na terenu (zaleđen). Ako smo igrali dobro drugi dio, morali smo tako da igramo i u prvih 45 minuta i tada bi sve bilo mnogo drugačije“, zaključio je Gvardiola.

Sada samo može čudo da se desi pa da Barselona odbrani titulu, a nevolja za Gvardiolu je što je Havijer Maskerano na kraju meča prigovarao sudiji i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i čeka ga pauza.

Bonus video: