Anćeloti: Kapelo je donio pravu odluku

"Potpuno se slažem sa Fabiom. Engleski fudbalski savez je naprasno donio odluku, bez konsultacija sa selektorom", rekao je Anćeloti francuskim medijima.
0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: REUTERS
Anćeloti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.02.2012. 02:18h

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti izjavio je večeras da je njegov kolega Fabio Kapelo postupio ispravno kada je podnio ostavku na mjesto selektora Engleske zbog neslaganja sa čelnicima tamošnjeg saveza.

Kapelo je prije tri dana podnio ostavku jer se nije složio sa odlukom čelnika fudbalskog saveza Engleske (FA) da oduzme kapitensku traku Džonu Teriju, koji je osumnjičen da je na rasnoj osnovi vrijeđao Antona Ferdinanda iz Kvins Park Rendžersa.

"Potpuno se slažem sa Fabiom. Engleski fudbalski savez je naprasno donio odluku, bez konsultacija sa selektorom. Zbog toga mislim da je Kapelova odluka na mjestu", rekao je Anćeloti francuskim medijima.

Anćeloti je prethodne dvije sezone bio trener Čelzija i imao je dobru saradnju sa Džonom Terijem u tom londonskom klubu.

Engleski savez će narednih dana odlučiti ko će biti novi selektor reprezentacije.

Privremeni selektor Engleske u narednom periodu biće Stjuart Pirs, a kao glavni kandidat za Kapelovog nasjlednika engleski mediji pominju Harija Rednapa iz Totenhema.

Bonus video: