Amauri: Jovetić je već veliki igrač

"Stevan je inteligentan i brzo kapira situaciju, sekundu prije protivnika. Bez dileme je jedan od najboljih igrača u svojoj poziciji", kaže Amauri.
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 02:28h

Skoro da više i nije vijest kad Stevana Jovetića hvale saigrači, njegov trener, čelnici kluba, koji svaki dan, računajući i treninge, mogu da se uvjere u njegove kvalitete.

Ali, kad to kaže naturalizovani Italijan brazilskog porijekla Amauri, koji je nedavno iz Juventusa stigao u Firencu, u zimskom prelaznom roku, onda to govori da je crnogorski reprezentativac potvrdio status zvijezde Serije A.

"Jovetić je šampion, veliki igrač. Imam priliku da prisustvujem njegovom sazrijevanju", kaže Amauri u intervjuu za “Korijere delo sport”.

Na pitanje da li je Jovetić njegov idealan partner u napadu, Amauri nema dilemu.

"Jeste, jer je inteligentan i brzo kapira situaciju, sekundu prije protivnika. Bez dileme je jedan od najboljih igrača u svojoj poziciji".

Jovetić je nedavno izjavio da sanja Zlatnu loptu...

"Ne griješi što tako razmišlja. On to može da dostigne, i ne znači da na tom putu mora da promijeni ekipu", dodaje Amauri, i kaže da ovim tempom Stevan može da prebaci cifru od 20 golova ove sezone.

Na pitanje da li Jovetić ima mana, Amauri odgovara uz osmjeh:

"Previše drži loptu u nogama i morao bi više da vjeruje u sebe", kaže Amauri, koji će na igrati na pozajmici do kraja sezone, a onda se dogovarati sa čelnicima Fiorentine o nastavku saradnje, uz dozvolu Juventusa.

"Korvino (sportski direktor) mi je rekao das mo se vjerili i da je za brak potreban samo tren. U klubu su mi rekli da mogu još da napredujem na planu igre. Ja znam da još uvijek nijesam dostigao vrhunac".

Amauri je potom objasnio zašto je Juventus ove sezone lider Serije A.

"Svi, baš svi rade ono što trener traži od njih. Pokazali su da su glavni favorit za Skudeto", dodao je Amauri.

Fiorentina je danas trebalo da igra meč u Parmi, ali je utakmica odložena zbog nevremena.

Bonus video: