Poraz Čelzija, usko za Viljaša-Boaša

Djeluje čudno, ali Portugalca na kormilu trenutno drži samo - papreni ugovor. Jer, ruski oligarh moraće papreno da plati ukoliko želi da prije isteka ugovora otpusti trenera.
0 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2012. 19:56h

Čelzi je izgubio od Evertona na "Gudison parku", što bi mogla da bude kap koja će preliti čašu (ne)strpljenja gazde Romana Abramoviča prema treneru Viljašu-Boašu.

Djeluje čudno, ali Portugalca na kormilu trenutno drži samo - papreni ugovor. Jer, ruski oligarh moraće papreno da plati ukoliko želi da prije isteka ugovora otpusti trenera.

Stoga će Viljaš-Boaš vjerovatno dobiti još koju šansu, ali ničije stpljenje nije vječno. Naročito sada kada je Fabio Kapelo slobodan...

"Plavci" su kapitulirali na početku i na kraju - Pijenar u 5. i Argentinac Stakvalursi u 71. uspjeli su ono što crnogorski reprezentativci nisu novembra prošle godine, da dva puta savladaju golmana Petra Čeha.

I Fernando Tores je nastavio agoniju, opet nije postigao gol, pa njegova statistika od dolaska u Čelzi djeluje zaista porazno - za više od godine dobio je više žutih kartona (četiri) nego što je dao golova (tri). A plaćen skoro 60 miliona eura...

I Arsenal je bio na pragu poraza, potom na pragu remija, ali se iščupao u samom finišu, zahvaljujućio starom-dobrom Tijeriju Anriju. Francuz je u 90. minutu natrčao na loptu i provukao je ispod golmana Sanderlenda.

Prethodno je Remzi (75. minut) neutralisao vođstvo domaćina, izboreno u 70. minutu golom Meklina.

Simon Vukčević presjedio je na klupi Blekburna u pobjedi nad Kvins park Rendžersom (3:2).

Totenhem je u posljednjoj utakmici dana deklasirao na svom terenu ekipu Njukasla sa 5:0 i ostao u trci za titulu prvaka Engleske.

Izabranici Harija Rednapa odigrali su vjerovatno najbolji meč u dosadašnjem toku sezone i pokazali da sa pravom imaju velike ambicije.

Dvostruki strijelac bio je Luj Saha kome je ovo bila prva utakmica u dresu Totenhema na Vajt Hart Lejnu. Francuski fudbaler je protivničku mrežu zatresao u šestom i 20. minutu. Strijelac prvog pogotka za domaćina bio je Asue Ekoto u 4. minutu i već tada nagovijestio da će Njukasl doživjeti katastrofu.

Nakon pogodaka Sahe, istakao se i reprezentativac Hrvatske Niko Kranjčar koji je u 34. minutu postigao četvrti gol za Totenhem, a konačan rezultat postavio je Emanuel Adebajor u 65. minutu.

Do kraja utakmice Adebajor je imao još dvije prilike da pobiedu Totenhema učini ubjedljivijom, ali golman Njukasla Tim Krul nije više vadio loptu iz mreže.

Rezultati:

Blekburn - KPR 3:2

Jakubu 15, Nzonzi 23, Onuoha (autogol) 45 - Meki 71, 90

Bolton - Vigan 1:2

Dejvis 67 - Koldvel 43, Mekartur 76

Everton - Čelzi 2:0

Pijenar 5, Stakvalursi 71

Fulam - Stouk 2:1

Pogrebnijak 16, Sorensen (autogol) 28 - Šoukros 78

Sanderlend - Arsenal 1:2

Meklin 70 - Remzi 75, Anri 90

Svonsi - Norič 2:3

Grejem 23, 87 - Holt 47, 63, Pilkington 51

Mančester junajted - Liverpul 2:1

Runi 47, 50 - Suarez 80

Totenhem - Njukasl 5:0

Ekoto 4, Saha 6, 20, Kranjčar 34, Adebajor 65.

Tabela: Mančester Junajted 58, Mančester Siti 57, Totenhem 53, Čelzi 43, Arsenal 43, Njukasl 42, Liverpul 39, itd.

Bonus video: