Van Persi: Nisam rekao da bih volio da igram u Realu

"Nikada nisam razgovarao sa novinarima Marke i nikada nisam dao intervju za njih. Uživajte u danu", napisao je na svom Tviter profilu Van Persi.
0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2012. 11:57h

Robin van Persi demantovao je da je razgovarao sa novinarom španske Marke i kazao da bi volio da igra za Real.

"Želim da odgovorim na izvještaje iz Španije. Nikada nisam razgovarao sa novinarima Marke i nikada nisam dao intervju za njih. Uživajte u danu", napisao je na svom Tviter profilu Van Persi.

Marka je objavila vijest o mogućem odlasku Robina van Persija u redove madridskog Reala, jer, navodno, trener “kraljevskog kluba” Žoze Murinjo od prošlog ljeta pokušava u svoje redove da dovede napadača Arsenala, uprkos činjenici da Madriđani na raspolaganju imaju Gonzala Iguaina i Karima Benzemu.

Iako je agent Van Persija rekao je kako njegov klijent nije davao nikakav intervju i da su navodi neistiniti, novinar Marke Hugo Serezo tvrdi da je razgovarao sa van Persijem uoči jučerašnjeg treninga ekipe iz sjevernog Londona.

"Drago mi je što je Real zainteresovan za mene, jer to je veliki klub. Naravno da bih želio igrati tamo. Mislim da Arsenal neće pristati na pregovore", navodno je najbolji strijelac Arsenala u ovoj sezoni rekao novinaru španske Marke.

Van Persi ima ugovor sa Arsenalom do ljeta 2013. godine.

Bonus video: