Meč visokog rizika: PAOK osvojio Kup Grčke

Meč solunskog i atinskog tima bio je pod posebnom pažnjom, nakon skandala u njihovom prvenstvenom meču, koji je početkom marta prekinut, nakon što je gazda PAOK-a Ivan Savidis naoružan pištoljem upao na teren da se obračuna sa sudijama zbog poništenog gola
78 pregleda 0 komentar(a)
paok, Foto: Reuters
paok, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2018. 20:10h

Dugo očekivani duel visokog rizika u finalu Kupa Grčke, završen je slavljem PAOK-a, koji je do pehara došao pobjedom nad AEK-om 2:0.

Meč solunskog i atinskog tima bio je pod posebnom pažnjom, nakon skandala u njihovom prvenstvenom meču, koji je početkom marta prekinut, nakon što je gazda PAOK-a Ivan Savidis naoružan pištoljem upao na teren da se obračuna sa sudijama zbog poništenog gola.

Zbog svega što se događalo tada, finalnu utakmicu vodio je španski arbitar Fernandes Borbalan, koji je isključio trojicu igrača, ali, prema izvještajima medija, nije oštetio nikoga.

Pod posebnom pažnjom bili su navijači, a nereda je bilo - za grčke prilike, sitnih.

Bilo je i sukoba navijačkih grupa i policije na ulicama, uoči meča, bilo je incidenata i na tribinama, ali nakon svega, finale je, može se reći, proteklo mirno.

PAOK je zasluženo slavio, mogao je i ubjedljivije.

Golove za pobjednički tim postigli su Vijerinja u 65. i Pelkas u 90+3. minutu, dok je Prijović u prvom poluvremenu promašio penal.

Nakon pobjede, igrači PAOK-a nosili su maske sa likom predsjednika Savidisa, koji je zbog skandala od prije dva mjeseca, suspendovan iz fudbala.

Bonus video: