Kranjčar gazi do titule

Na posljednjih šest utakmica bivši selektor Crne Gore zabilježio je svih šest pobjeda, bez primljenog gola, uz gol razliku 12:0!
60 pregleda 0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2012. 10:10h

Gdje god da đođe Zlatko Kranjčar ostavi dubok trag, pa je nakon Crnogoraca, zadivio i Irance!

Samo tri mjeseca nakon što je preuzeo Sepehan, jedan od najvećih klubova u Iranu, hrvatski trener je na dobrom putu da osvoji (odbrani) titulu prvaka Persijskog zaliva, kako glasi službeni naziv iranskog fudbalskog šampionata.

Devet kola prije kraja Sepahan se napokon probio do prvog mjesta na tabeli, pretekavši ekipu Estagala, koja je dugo bila prva. Posebno je impresivan način na koji se Kranjčar probio do prvog mjesta, ako se zna da se do prije samo dva mjeseca Sepahanu nisu davale velike šanse da odbrani titulu.

A onda je krenula nevjerovatna serija, u tipičnom Kranjčarevom stilu. Na posljednjih šest utakmica bivši selektor Crne Gore zabilježio je svih šest pobjeda, bez primljenog gola, uz gol razliku 12:0!

Četiri od šest pobjeda Sepahan je zabilježio rezultatom 1:0, pa Kranjčareva serija pobjeda neodoljivo podsjeća na nezaboravnu jesen 2010, kada je sa Crnom Gorom završio godinu kao prvoplasirani, bez poraza, bez primljenog gola, sa tri pobjede u četiri meča, sve po 1:0, uz remi na Vembliju!

Tako hrvatski mediji nakon godinu ponovo slave “veliki trenerski talenat” Cica Kranjčara i podsjećaju se njegove duple krune s Dinamom, ulaska u Ligu šampiona, titule šampiona sa Zagrebom, te velikih usjeha sa reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore.

Posebno je bila zanimljiva Kranjčareva prošla utakmica na klupi Sepehana, protiv Mes Kermana, kojeg sa klupe predvodi drugi hrvatski stručnjak i njegov nekadašnju učitelj Čiro Blažević.

Ali, učenik je tukao učitelja, i to sa 4:0, “čestitavši” mu na taj način 77. rođendan, koji je Blažević juče proslavio.

U najavi utakmice protiv Kranjčara, Blažević je “Jutarnjem listu” rekao:

"Biće mi to jedna od najtežih utakmica u karijeri. Cico je fudbalski aristokrat, takav je bio i kao igrač, a brušene manire zadržao je i kao trener. Uvijek sam respektovao njegovo znanje", rekao je Blažević, i dodao:

"Ako dobije mene, biće prvak 99 odsto!

Nakon što je dobio Blaževića, Kranjčaru je ostala još jedna teška utakmica, 29. februara protiv Traktor Sazija na sjeveru zemlje. Ako prebrodi i to gostovanje, niko neće moći da zaustavi njegov šampionski put.

Bio prvak ili ne, Kranjčar u Iranu neće dobiti otkaz zbog alkohola. U Iranu je, naime, točenje alkohola zabranjeno.

Bonus video: