Rednap pred promocijom, Totenhem traži 6 miliona eura

Komisija FA za izbor novog selektora, u sastavu Dejvid Bernstejn, Aleks Horn, Trevor Bruking i Adrijan Bevington večeras ili sjutra će sjesti i razmotriti sve opcije
0 komentar(a)
Hari Rednap, Foto: Beta/AP
Hari Rednap, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.02.2012. 20:14h

Šefovi FA Engleske će morati da plate Totenhemu pet miliona funti (5,95 miliona eura) da bi dozvolio Hariju Rednapu da sjedne na klupu "Gordog Albiona”.

Predsjednik "pjevaca” Danijel Levi želi da zadrži iskusnog stručnjaka, koji ima još 17 mjeseci ugovora, a plaća ga tri miliona funti godišnje.

Međutim, ako Rednap bude insistirao na odlasku, FA će morati da odriješi kesu.

Engleska kuća fudbala vidi Rednapa kao idelanog za mjesto selektora i želi da ga imenuju već naredne nedjelje.

Da je Rednap najbliži da zamijeni Fabija Kapela pokazuje i podatak da su engleske kladionice zatvorile klađenje na trenera Totenhema, odnosno ne dozvoljavaju uplate na njega.

Rednap je priznao u prošlosti da bi ponudu da bude selektor Engleska teško odbio, ali je u četvrtak rekao:

"Nisam ni razmišljao o tome, jer imam veliku utakmicu u subotu sa Totenhemom. Nadam se da će se naći pravo rješenje za nacionalni tim, ali moj fokus na Totenhem u ovom trenutku”.

Predsjednik FA Dejvid Bernstejn priznaje da Rednap ima veliku podršku javnosti, navijača, a i neki igrači kao što su Vejn Runi, Džermejn Defoe, Rio Ferdinand i Majkl Oven su ga podržali.

Komisija FA za izbor novog selektora, u sastavu Bernstejn, generalni sekretar Aleks Horn, Trevor Bruking i Adrijan Bevington večeras ili sjutra će sjesti i razmotriti sve opcije.

"Uradićemo naš posao maksimalno profesionalno, otvorenog uma i sastaviti uži izbor, ali, takođe, ćemo uzeti u obzir i želje naših navijača, koji su od presudnog značaja za nas”, rekao je Berstejn.

Bonus video: