Maradona: Pele, vrati se u muzej i popij pravi lijek

“Pele ne smije da pogriješi lijek i napravi glupost. Takve stvari se dešavaju kada se bijela tableta pobrka sa crvenom”, kazao je Maradona
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 16:33h

Nastavlja se tradicionalno prepucavanje dvojice najboljih fudbalera u istoriji – nakon što je na Stadionu prijateljstva u glavnom gradu Gabona, Librvilu otkrivena statua legendarnog brazilskog fudbalera Pelea, oglasio se Maradona.

“Neka se vrati u muzej i da uzme pravu tabletu”, poručio je trener Al Vasla Peleu u intervjuu radiju “La Red” iz Buenos Ajresa.

“Pele ne smije da pogriješi lijek i napravi glupost. Takve stvari se dešavaju kada se bijela tableta pobrka sa crvenom”, dodao je Maradona, nekoliko satui nakon otkrivanja statue Pelea u Gabonu.

Maradona je kritikovao Pelea i zbog njegovog zbližavanja sa Fifom, na putu organizacije Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

“Više volim da pijem pivo sa Ronaldom, da budem prijatelj Zika, da ćaskam sa Rivelinjom. Radije bih bio siroče nego dio porodice Fife”, dodao je Maradona.

Pele: Moji roditelji su obustavili "proizvodnju"

Za to vrijeme Pele se provodi u Gabonu, gdje mu se svi dive.

"Ko je bolji od Pelea," pitao je predsjednik Gabona Ali Bonga Ondimba.

Pele je imao spreman odgovor.

"Teško da će se roditi novi Pele. Možda će biti igrača koji su bolji, igrača koji liče, ali novi Pele nikada. Moji roditelji su obustavili "proizvodnju" rekao je Brazilac i izazvao smijeh prisutnih.

Pele, koji je gost organizatora Kupa afričkih nacija, sjetio se i prvog dolaska u Gabon.

"U regionu se ratovalo, menadžer Santosa rekao je da smo ludi što idemo tamo. Stali smo u Dakaru i igrali ovdje i u Kinšasi", dodao je Pele.

Tadašnji predsjednik Gabona je otac sadašnjeg predsjednika.

"Otac današnjeg predsjednika rekao je “Zaustavićemo rat jer želimo da vidimo Pelea”, i uradio je to. Bilo je fantastično, rat je stao, mi smo došli, igrali i otišli," ispričao je Pele.

Sve to se dogodilo 1967. godine, a 45 godina kasnije Pele je došao na otvaranje spomenika koji je njemu u čast postavljen ispred stadiona u Libervilu.

Bonus video: