Basler: Roben ne zaslužuje da bude u prvom timu

"Uoči zimske pauze, dok ga nije bilo, Bajern je igrao sjajno...Sada kad se vratio radi istu stvar - krene u sredinu i potom ili šutira ili izgubi loptu", napisao je Basler.
0 komentar(a)
roben, Foto: Reuters
roben, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2012. 19:18h

Bajern je u krizi i igre i rezultata, Borusija iz Dortmunda je preuzela prvo mjesto na tabeli Bundes lige (ima dva boda više), a legendarni vezista Bavaraca Mario Basler kao glavnog krivca za loše rezultate vidi - Arjena Robena.

Basler je, naime, u kolumni koju piše za „Sport 1” kritikovao Holanđanina i poručio treneru Jupu Hajnkesu da ga izbaci iz prvog tima.

"Meni je stvar kristalno jasna nakon remija u Hamburgu. Roben mora da bude izbačen iz prvog tima Bajerna. Uoči zimske pauze, dok ga nije bilo, Bajern je igrao sjajno... Sada kad se vratio radi istu stvar - krene u sredinu i potom ili šutira ili izgubi loptu. A ako je izgubi, ne želi da se vrati da je opet osvoji", napisao je Basler.

Bivšem njemačkom reprezentativcu smeta što se Roben ponaša kao velika zvijezda.

"Vrijeme je da mu neko kaže da bez obzira na status zvijezde mora više da bude podređen timu. Ako ovako nastavi, Bajern bi mogao na kraju da bude drugi ili čak treći, a to bi bio vrlo loš rezultat za ovakav sastav", ističe Basler.

Po njegovim riječima, Roben nije jedini problem u Bajernu.

"Po mom mišljenju, tu su još dva problema - Toni Kros, koji nije klasični igrač sredine terena, te Tomas Miler. On u drugom dijelu sezone djeluje potpuno izgubljeno. Govorim ovo jer je evidentno da Bajern ne izgleda baš najbolje na terenu", jasan je Basler.

Bonus video: