Fudbal nije na prodaju: Predsjednik UEFA ljut na Infantina

Njujork tajms je juče javio da se prvi čovjek FIFA Đani Infantino sreo sa predstavnicima Real Madrida, Barselone, Juventusa, Mančester sitija, Mančester junajteda, Pari sen Žermena i Bajerna
1 komentar(a)
Uefa, Foto: Uefa
Uefa, Foto: Uefa
Ažurirano: 12.05.2018. 13:34h

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin žustro se usprotivio namjeri kolega iz FIFA da od 2021. godine pokrenu novo takmičenje - Super svjetsko klupsko prvenstvo, na kome bi učestvovala 24 kluba, od čega 12 iz Evrope.

Njujork tajms je juče javio da se prvi čovjek FIFA Đani Infantino sreo sa predstavnicima Real Madrida, Barselone, Juventusa, Mančester sitija, Mančester junajteda, Pari sen Žermena i Bajerna, kojima je predstavio ideju.

"UEFA nikada ne radi tako, mi se ne sastajemo sa sedm klubova ili sedam nacionalnih federacija, mi razgovaramo sa svima. Fudbal nije na prodaju i nije vlasništvo FIFA", rekao je Čeferin.

Slovenac je kazao da bi svjetska kuća fudbala morala da pokaže više poštovanja...

"U fudbalu postoje piramida, hijerahija, kao i pravila ponašanja. Niko nema pravo da odlučuje bez konsultacija sa svima koji vole i vode fudbal. Ponavljam, fudbal nije na prodaju", kazao je Čeferin.

Bonus video: