Mičel novi trener Sevilje

Legendarni španski fudbaler zamijeniće na kormilu Marselina Garsiju, koji je "dobio nogu" nakon što je osvojio samo dva boda na posljednjih sedam utakmica
0 komentar(a)
Mičel, Foto: Reuters
Mičel, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2012. 10:20h

Huan Miguel Gonzales Martin del Kampo, ili jednostavno Mičel, postavljen je danas za novog trenera Sevilje.

"Sve je dogovoreno i ostalo je samo da se stavi potpis na ugovor", kaže se u saopštenju Sevilje.

Legendarni španski fudbaler zamijeniće na kormilu Marselina Garsiju, koji je "dobio nogu" nakon što je osvojio samo dva boda na posljednjih sedam utakmica u Primeri, a uz to je i eliminisan iz Kupa.

Poraz koji uprava kluba iz Andaluzije nije mogla da istrpi bio je onaj od Viljareala na "Sančez Pichuanu" u nedjelju veče, kada su gosti u 81. minutu poveli sa 2:1 i potpisali kapitulaciju sada već bivšeg Seviljinog trenera.

Mičel, 48-godišnji nekadašnji fudbaler Reala, bio je trener Hetafea od aprila 2009. do kraja prošle sezone. Nakon što ih je prve sezone spasio od ispadanja, Mišel je odveo tim iz madridskog predgrađa do 6. mjesta na tabeli, što je bio najbolji plasman na tabeli u istoriji kluba. Otišao je u maju prošle godine nakon što je Hetafe narednu sezonu završio na 16. poziciji.

Mičel će ponovo sarađivati sa jednim od najboljih igrača Sevilje Alvarom Negredom, kojeg je trenirao u mlađim kategorijama Reala.

Sevilja je trenutno na očajnom 11. mjestu i Mičel će pokušati da približi tim evropskoj zoni. Prva prilika je u subotu, kada tim iz Andaluzije putuje u Baskiju, na noge Real Sosijedadu.

Bonus video: