De Rosi: U Romi imam sve što mi treba

“Strast prema Romi i našima navijačima bila je presudna da produžim ugovor”, objasnio je De Rosi produženje ugovora koji je isticao na ljeto.
0 komentar(a)
De Rosi, Foto: Beta AP
De Rosi, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.02.2012. 19:23h

Danijele De Rosi će po novom petogodišnjem ugovoru zarađivati 5,5 miliona eura po sezoni (Romu će u bruto iznosu to koštati 10 miliona eura godišnje) plus bonuse vezane za broj nastupa i osvojene trofeje, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je ozvaničen novi petogodišnji ugovor sa rimskim klubom.

Navijači Rome mogu, tako, da odahnu, jer ostaje jedna od glavnih uzdanica, i pored brojnih ponuda najjačih evropskih klubova. De Rosi će uz Totija biti najplaćeniji igrač Rome (kapiten “vučice” zarađuje između 5,2 do 6,5 miliona, zavisno od izvora informacije).

“Strast prema Romi i našima navijačima bila je presudna da produžim ugovor. Shvatio sam da u Romi imam sve što mi treba”, objasnio je De Rosi produženje ugovora koji je isticao na ljeto.

“Meni je Roma potrebna da bih igrao na određeni način”, dodao je vezista Rome.

U ugovoru nema nikakvih određenih klauzula o obeštećenju kako se spekulisalo, a Roma je ugovorom dobila 50 odsto prava da marketinški iskoristi lik De Rosija.

“Znam šta znači ostati u Romi i, možda, ne iskoristiti ostale ukazane prilike. Međutim, ovo je izbor srca, ali i glave. Puno vjerujem u novi projekat, mnogo toga očekujem od ovog kluba. Nijesu me ubijedili samo riječima. u Romi imaju jasne ideje”, ističe De Rosi.

De Rosi ističe da je dogovor, nakon više mjeseci pregovora, postignut prije tri-četiri dana, ali da je bilo dogovoreno da ozvaničenje novog ugovora dođe nakon meča sa Interom, u kojem je Roma nokautirala velikog rivala (4:0).

“Put do dogovora je bio pomalo dug, sa usponima i padovima. Ja sam imao određene dileme oko svega. Imao sam osjećaj da je ljubav prema meni malo oslabila, pa sam pomislio da promijenim sredinu. Ali, sebe nijesam mogao da zamislim negdje drugo. Ugovor je bio prepreka u prvom dijelu sezone, mnogo smo pregovarali oko cifre, a ja nisam želio da pristanem na bilo kakav finansijski popust. Na kraju sam donio odluku za koju sam uvijek smatrao da ću je donijeti.

De Rosi se nada da će u narednih pet godina “Roma ponovo biti u trci za Skudeto”, dok za Ligu šampiona “ne zna”.

“Toti nikada nije vršio pritisak na mene, ali je presudno, možda, bilo to što odaje utisak srećnog čovjeka u Rimu, igrača koji će u Romi završiti karijeru. Nemoguće je dostići njegove rekorde, ali slijediti njegov put čini me srećnim. Biti voljen od svih navijača i biti odlučujući igrač na terenu

De Rosi ove sezone igra kao preporođen, za razliku od prošle sezone, koja nije bila na najvišem nivou.

“Prošle godine je nešto falilo, a htio sam da ove godine začepim usta onima koji su govorili da sam sa 27 godina igrač u silaznoj putanji. Smatram da sam in a taktičkom nivou našao trener koji veoma valorizuje moje kvalitete. Dao mi je odgovornost i veoma me motivisao”, zaključio je De Rosi govoreći o novom trener Luisu Enrikeu.

Bonus video: