Okslejd-Čembrlen - još jedan biser iz Vengerovog vrtića

Okslejd-Čembrlen je u pobjedi nad Blekburnom učestvovao sa dva gola, prvi put se upisao u Premijer ligi. Venger da nije pogriješio što mu je ove sezone na ukupno 12 utakmica dao šansu
0 komentar(a)
Okslejd-Čembrlen, Foto: Reuters
Okslejd-Čembrlen, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2012. 23:13h

Najmlađi je engleski fudbaler koji je bio strijelac u Ligi šampiona, sa 16 godina i 199 dana je postao drugi najmlađi debitant u istoriji Sautemptona (iza Teo Volkota), a sada zajedno sa reprezentativcem Albiona želi da ostavi trag u Arsenalu.

U pitanju je Aleks Okslejd-Čembrlen, čudo od djeteta koje je Arsen Venger „osjetio” na vrijeme i ubacio u vatru.

Okslejd-Čembrlen je u pobjedi nad Blekburnom (7:1) učestvovao sa dva gola, prvi put se upisao u Premijer ligi i dokazao Vengeru da nije pogriješio što mu je ove sezone na ukupno 12 utakmica dao šansu...

Francuski stručnjak je mladog majstora angažovao u avgustu prošle godine nakon što je platio Sautemptonu oko 15 miliona funti.

GOLMANI

De Hea (Mančester junajted) – na startu meča sa Čelzijem je bio nesiguran, potom je primio tri gola, ali je u finišu reagovao – dvije odbrane kod sjajnih šuteva Mate i Kejhila su ga promovisale u jednog od junaka remija u Londonu.

De Sanktis (Napoli) – predvođena iskusnim golmanom, odbrana Napolija je bila bolji dio tima u derbiju na „San Siru”.

ODBRANA

Serhio Ramos (Real Madrid) – Real i ne mora da igra spektakularno da bi osvajao bodove u Primeri. Jedan prekid i prava reakcija Ramosa su bili dovoljni za trijumf protiv Hetafea.

Žuan (Roma) – kako je igrao Inter, Žuan nije ni morao da se dokazuje u odbrani. Ali je zato golom glavom otvorio goleadu na „Olimpiku”.

Aronika (Napoli) – odigrao je odličan meč, isporovocirao crveni karton Ibrahimoviću... Od bivšeg igrača Ređine niko nije ni mogao da traži više.

SREDINA

Okslejd-Čembrlen (Arsenal) – duel sa Blekburnom je dokaz da je zreo za Premijer ligu.

Kel (Borusija Dortmund) - „milioneri” su imali problema u Nirnbergu, pogotovo u prvom poluvremenu. Gol Kela je, međutim, promijenio stvari.

De Rosi (Roma) – učestvovao je u velikoj pobjedi nad Interom, a nakon meča je postalo jasno da je produžio ugovor sa „vučicom” na pet godina.

Navijači Rome su sada mirni – jedini pravi nasljednik Franćeska Totija ne ide nigdje iz Vječnog grada.

Kamunjas (Viljareal) - „žuta podmornica” je slavila u Sevilji i to joj je prva pobjeda u gostima u Primeri još od marta prošle godine...

Janković (Đenova) – postao je važna karika u timu Đenove. Dva gola Laciju su mu učvrstili mjesto u startnoj postavi kod trenera Paskvalea Marina.

NAPAD

Van Persi (Arsenal) – njegovi golovi se smjenjuju kao na traci. Blekburnu je dao tri, mogao je još jedan, ali je u finišu riješio da asistira Tijeriju Anriju za konačnih 7:1...

Jovetić (Fiorentina) – ništa više ne može da ga zaustavi. U sezoni kada Fiorentina ne blista, Jo-Jo je taj koji vadi stvari. Na kraju krajeva, 12 pogodaka na 17 mečeva ove sezone govore u kakvoj je formi crnogorski as.

Olić (Bajern) – bio je strijelac u prošlom kolu, ali iz poštovanja prema Hamburgeru, klubu koji mu je dao mnogo u karijeri, nije želio da slavi gol kojim je obezbijedio bod Bavarcima.

Borini (Roma) – spora odbrana Intera nije bila spremna za njegovu brzinu.

Sise (Njukasl) – Demba Ba sada može malo da predahne, za golove je zadužen i Sise, koji je tek stigao iz Frajburga.

Zamora (KPR) – debitovao je golom u dresu KPR-a, ali to je bilo malo da se izbjegne poraz od Volvsa na „Loftus roudu”.

Telo (Barselona) – još jedan Barsin biser. Već u drugom nastupu u Primeri je bio strijelac.

Bonus video: