Sevilja otpustila Garsiju Torala

Garsiji Toralu je presudio jučerašnji poraz na domaćem terenu od Viljareala (2:1), poslije kojeg je klub iz Andaluzije pao na 11. mjesto na tabeli Primere
0 komentar(a)
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2012. 14:38h

Uprava Sevilje više nije mogla da trpi - trener Marselino Garsija Toral otpušten je nakon loše serije rezultata.

Garsiji Toralu je presudio jučerašnji poraz na domaćem terenu od Viljareala (2:1), poslije kojeg je klub iz Andaluzije pao na 11. mjesto na tabeli Primere.

Zanimljivo, to je bila prva pobjeda “žute podmornice” u gostima ove sezone, a Sevilja nije slavila u ligi još od početka decembra. Zbog svega toga, razlaz je bio neminovan.

“Sevilja je odlučila da otpusti trenera prvog tima Marselina zbog negativne serije rezultata, jer je ekipa sedam mečeva bez pobjede, a u tom periodu je osvojila samo dva boda”, piše u klupskom saopštenju.

Sevilja je četiri boda iznad zone ispadanja, a ima šest manje od timova koji su u zoni Lige šampiona.

Garsija Toral je ovog ljeta naslijedio Gregorija Mansana, ali je već na prvoj stepenici pao, jer osvajač Kupa UEFA i 2006. i 2007. nije prošao kvalifikacije za Ligu Evrope.

Sevilja je eliminisana i u četvrtfinalu Kupa kralja od Valensije.

Ime njegovog nasljednika još nije poznato, a lokalni mediji navode da bi mogao da dođe Mićel, nekadašnji fudbaler Real Madrida i bivši trener Hetafea.

Bonus video: