Alegri: Ibrahimović je zaslužio crveni karton

“Nisam vidio ništa što se dogodilo. Ali, kada sam pogledao snimak na televiziji, shvatio sam da je Ibrahimović apsolutno zaslužio crveni karton”, rekao je Alegri
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović i Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović i Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2012. 12:41h

Masimilijano Alegri je još jednom dokazao kakav je džentlmen.

Čovjek koji je prije dva mjeseca rekao da se Zlatan Ibrahimović namjerno bacio kako bi iznudio penal protiv Bolonje, sada je opet potvrdio da uvijek govori ono što misli.

Trener Milana je, naime, poručio da je Ibrahimović zaslužio crveni karton protiv Napolija.

Ibra je prilikom jedne situacije odglumio da želi da zagrli saigrača Antonija Noćerina, ali je ispruženom rukom preko ramena lupio šamar Salvatoreu Aroniki.

Sudija Nikola Ricoli je zbog toga pokazao direktan crveni karton sjajnom napadaču.

“Sudija Ricoli je dobro obavio posao i pohvaljujem ga. U tom trenutku nisam vidio ništa što se dogodilo. Ali, kada sam pogledao snimak na televiziji, shvatio sam da je Ibrahimović apsolutno zaslužio crveni karton. Neću da se zamaram sa pitanjem koliku će suspenziju da dobije, iako je on naš ključni igrač”, rekao je Alegri.

Iako Milan nije pobijedio, bivši trener Kaljarija nije bio nezadovoljan predstavom svojih igrača.

“Bilo je važno da pružimo dobru partiju protiv ekipe za koju smo znali da može da nam stvori probleme. To smo i učinili. Nismo prestali da igramo i napadamo ni sa čovjekom manje”.

Milan i dalje zaostaje za vodećim Juventusom bod, kao što je bilo i prije ovog kola, jer je Stara dama kod kuće odigrala bez golova protiv Sijene.

“Juventus se nije odvojio. Ali, čak i da je pobijedio, ne bi to bila razlika u bodovima zbog koje bih bio zabrinut”, zaključio je Alegri.

Bonus video: