Roma razbila Inter, dva gola Jovetića, kiksevi vodećih

Rimljani se poigravali, crnogorski as sa dva gola iz penala donio trijumf Fiorentini, dok su Juve i Milan igrali bez golova protiv Sijene i Napolija...
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 17:00h

Juventus i Milan nisu mogli do golova protiv Sijene i Napolija (oba meča završena 0:0), pa je junak 22. kola Serije A postala Roma.

„Vučica” je razbila Inter u Rimu sa 4:0, „čestitala” Klaudiju Ranijeriju 600. meč na klupi u italijanskom prvenstvu i zadala mu šamar koji će ga boljeti još više ako se zna da ga je dobio u rodnom gradu...

Da li je Ranijeri toliko kriv za bruku Intera na „Olimpiku” ili nije, to je najmanje bitno, tek Roma je mogla da „crno-plave” časti i sa još dva, tri gola u mreži. Inter je bio zreo da doživi jedan od najtežih poraza u istoriji, jer za 90 minuta nije stvorio nijednu pravu šansu, odbrana je bila jednako loša kao napad, sredina nije ni postojala...

Sa druge strane, Roma je plesala do trenutka kada nije završila posao, a onda stala na loptu.

“Zaslužili smo ovaj rezultat, bili smo bolji od prvog do 90. minuta. Sada nam je potreban kontinuitet dobrih rezultata”, rekao je trener Rome Luis Enrike.Interu su presudili Žuan, Fabio Borini (dvostruki strijelac) i Bojan Krkić koji se upisao u 89. minutu.

“Roma je odigrala veliku utakmicu, a mi nismo bili pravi protivnik. Bili smo previše meki, već na startu smo preživjeli dvije opasne šanse. Sada moramo da reagujemo, ovo nije dobar trenutak za nas”, kazao je Ranijeri.Kiksevi vodećih, isključeni Ibra i AlegriMilan nije mogao više od remija bez golova sa Napolijem na „San Siru”, a da problem bude još veći od novog kiksa pobrinuo se Zlatan Ibrahimović.

Šveđanin je, naime, u 64. minutu u gužvi namjerno udario Aroniku bez lopte i zaradio direktan crveni karton. Izvjesno je da ga čeka kazna od makar dvije ili tri utakmice, a njegovim stopama je pošao i Masimilijano Alegri koji je isključen u finišu zbog prigovora.

“Igrali smo dobro i sa 10 igrača na terenu. Ovaj bod je dobar, zadovoljan sam, on može mnogo da nam znači za nastavak šampionata”, rekao je Alegri.

Vjerovatno bi drugačije pričao da je Juventus iskoristio ovaj kiks šampiona i pobijedio Sijenu. Ipak, „stara dama” nije mogla da sruši otpor tima iz Toskane, uprkos dominaciji od samog starta.

Mirko Vučinić je bio starter, a zamijenio ga je Marko Borijelo u 61. minutu.Jovetić opet meč vinerSamo dan nakon što je poželio da u budućnosti osvoji Zlatnu loptu, Stevan Jovetić je srušio opasni Udineze.

Istina, Jo-Jo je oba gola postigao iz penala (upisao se i Kavani u pobjedi od 3:2), ali podatak da je dao već 12 pogodaka u Seriji A ove sezone je u ovom trenutku mnogo važniji...

“Igrali smo protiv velikog tima, pobjeda je jako bitna. Hvala navijačima koji su i pored velike hladnoće došli da nas podrže”, istakao je Jovetić.

Ispred Jovetića su na listi strijelaca samo dva, i to kakva, asa - Antonio di Natale koji je dao 16 (i juče jedan) i Ibrahimović sa 15.

Po 12 su, uz crnogorskog napadača, postigli Edinson Kavani, Dijego Milito, Rodrigo Palasio i Herman Denis.

Rezultati

Roma - Inter 4:0 (Žuan 13, Borini 41, 49, Krkić 89)

Juventus - Sijena 0:0

Milan - Napoli 0:0

Leće - Bolonja 0:0

Palermo - Atalanta 2:1 (Mikoli 28 (penal), Budan 49 - Morales 56)

Fiorentina - Udineze 3:2 (Jovetić 39 (penal), 84 (penal), Kasani 56 - Di Natale 14, Torže 89)

Novara - Kaljari 0:0

Kjevo - Parma 1:2 (Tero - Đovinko 46, Lusijano (autogol) 69)

Đenova - Lacio 3:2 (Palasio 9, Janković 25, 46 - Ledesma 54 (penal), Gonsales 90)

Odloženo

Ćezena - Katanija

Tabela: Juventus 45 (-1), Milan 44, Udineze 41, Lacio 39, Inter 36, Roma 34 (-1), Napoli, Palermo 31, Đenova 30 (-1), Fiorentina 28 (-1), Kjevo, Parma (-1), Kaljari 27, Katanija (-3), Atalanta 23 (-1), Bolonja 22 (-1), Sijena 20 (-1), Leće 17, Ćezena 16 (-1), Novara 13.

Galerija

Bonus video: