Palermo i zvanično završio karijeru

U karijeri igrao za Boku juniors, Estudijantes, Viljareal, Betis i Alaveš. Od reprezentacije se oprostio u Južnoj Africi 2010. godine
65 pregleda 0 komentar(a)
Palermo, Foto: REUTERS
Palermo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.02.2012. 15:08h

Martin Palermo se u subotu konačno oprostio od fudbalu na “Bombonjeri” u Buenos Airesu, pred 60.000 ljudi, prenosi B92.

Fudbaler koga pamte po nadimku "Ludak“, karijeru je završio još u junu prošle godine, kada je branio boje Boke juniors protiv Gimnasije iz La Plate.

Osim najpopularnijeg argentinskog kluba, Palermo je u domovini branio boje Estudijantesa, dok je u Evropi igrao za tri španska kluba - Viljareal, Betis i Alaveš.

Na oproštaju Palerma, “Bombonjera” je bila obojena u žuto i plavo, a tokom meča Palermo je obavljao funkciju igrača, trenera i rezerve.

Na kraju je Argentinac ovacijama ispraćen sa terena.

“Ovo je najlepši kraj priče koji sam mogao da tražim”, rekao je Palermo.

Među 60.000 ljudi, našli su se Palermovi brojni bivši saigrači, među kojima je bio i Karlos Tevez, koji ipak nije bio na terenu, iako je bilo planirano da bude jedan od igrača.

Tevez, koji nije odigrao nijedan meč od septembra, kada ga je Roberto Manćini izbacio iz tima Mančester sitija, ipak je bučno pozdravljen od strane velikog broja navijača.

Na oproštaju se nije pojavio Dijego Maradona, pošto je zauzet obavezama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je meč uveličao i najbolji argentinski teniser Huan Martin del Potro.

Rezultat meča je bio u drugom planu, ali su ekipe bile podijeljene na "Martinove prijatelje“ i “Martinov tim”.

Pobijedio je Palermov tim sa 3:2, a meč je završen poslije sat vremena kada je njegov sin bio siguran sa bijele tačke, a upravo se on našao na golu.

Ostale golove postigli su upravo Palermo, Kristijan Čaves i Esteban Fuertes, koji je dva puta bio strijelac.

Pobjednički tim predvodili su Karlos Bjanki i Palermo, zajedno sa bivšim saigračima sa kojima je osvojio brojne titule u dresu Boke, među kojima su bili Roberto Abondancijeri, Oskar Kordoba, Maurisijo Serna i Giljermo Baroš Skeloto.

Na klupi drugog tima našli su se legendarni Italijan Roberto Bađo, Dijego Kaprija, Vašington Tais i Ivan Zamorano.

Palermo je rođen u La Plati 7. novembra 1973. godine i zvanično je postigao čak 237 golova u dresu Boke.

Od reprezentacije Argentine oprostio se na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, a svi ga pamte i po tome što je na utakmici sa Kolumbijom promašio čak tri penala.

Bonus video: