Kasano na terenu tek u junu

"Testovi su pokazali da i dalje postoje tragovi moždanog udara, ali će to nestati tokom vremena", istakao neurohirurg Nereo Brasolini
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 12:25h

Antonio Kasano se ove sezone neće vraćati na teren! To tvrdi neurohirurg Nereo Brasolini, jedan od doktora koji su zaduženi za rehabilitaciju napadača Milana.

Kasano je u novembru operisao srce nakon što je u avionu doživio traumu na povratku iz Rima.

Sredinom januara pojavile su se informacije da će Kasano uskoro početi da trenira i da će se u aprilu vratiti na terenu kako bi izborio mjesto u selekciji Italije za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Poljskoj i Ukrajini.

Od toga, na žalost čelnika, stručnog štaba, samog Kasan i navijača Milana, neće biti ništa. Na teren će tek sredinom godine.

"Mislim da je moguće da počne da igra u junu, prije nije realno. Čuo sam neke priče da se vraća u aprilu, ali to je rano. Recimo da je prva faza rehabilitacije tek završena. Testovi su pokazali da i dalje postoje tragovi moždanog udara, ali će to nestati tokom vremena. Postoji plan koji treba da prati, a njegov optimizam i pozitivno gledanje na stvari, od samog dolaska u bolnicu, su od ključnog značaja ja liječenje. On je u dobrom psihičkom stanju i može da počne sa laganim treninzima“, istakao je Bresolini za "Gazeto delo Sport“.

Kasano je u Milan stigao januara prošle godine iz Sampdorije i dao je tri gola.

Bonus video: