Real ima pomoć sudija

U 71. minutu Dijego Kastro je šutirao prema golu gostiju, a loptu je na putu do Ikera Kasiljasa zaustavio podlakticom Pepe, a pištaljka sudije Aize Gomesa ostala je nijema
0 komentar(a)
Pepe i Mesi, Foto: Reuters
Pepe i Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2012. 10:02h

Real je uspješno preskočio gostovanje Hetafeu, presudio je gol Serhija Ramosa, i zadržao je sedam bodova prednosti u odnosu na Barselonu, koja se mučila protiv Sosijedada na svom terenu (2:1).

Katalonski mediji su odmah nakon završetka meča Hetafe - Real krenuli u analizu i smatraju da je domaćin oštećen za čisti jedanaesterac.

Naime, u 71. minutu Dijego Kastro je šutirao prema golu gostiju, a loptu je na putu do Ikera Kasiljasa zaustavio podlakticom Pepe, što je, po njihovom mišljenju, moralo da bude najstroža kazna.

Igrači Hetafea su tražili od sudije da pokaže na bijelu tačku, ali je pištaljka Aize Gomeza ostala nijema.

Posebno je "nadahnu“ za kritike bio "El Mundo Deportivo“ za koji je to bio čisti penal, ali da nije sviran jer Real ove sezone ima očiglednu naklonost sudija na putu ka tituli i prekidu dominacije Barselone.

Sa druge strane, mediji bliski Realu sa podsmjehom ističu da iz Barselone "plaču“.

"Zar poslije svega da oni pričaju o sudijama. Oni koji su prije mjesec dana kategorički tvrdili da neće da komentarišu suđenje. Šta se sada promijenilo? Oni koji su najzaštićeniji od sudija, sada plaču, a oni su posljednji koji bi trebalo da se žale“, pišu mediji bliski Madriđanima.

Međutim, mediji bliski Realu zaboravili su "samo“ jednu činjenicu.

Suđenje nisu komentarisali igrali, članovi stručnog štaba i čelnici Barselone, već katalonski mediji.

A ta činjenica mnogo toga mijenja u ovoj njihovoj priči.

Bonus video: