Hoću da osvojim Zlatnu loptu

"Želim da jednog dana osvojim Zlatnu loptu. Ali koji fudbaler to ne želi? Ne bježim od odgovornosti niti se bojim, spreman sam da dam svoj doprinos i pomognem Fiorentini"...
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2012. 09:28h

Velika serija Stevana Jovetića u sezoni i postignutih 10 golova u Seriji A podigli su samopouzdanje igraču koji se u junu prošle godine vratio na teren nakon povrede koljena zbog koje je morao da pauzira devet mjeseci.

Crnogorski biser je u intervjuu za italijansku „La Republiku” priznao šta mu je san u budućnosti - želi da bude najbolji igrač na svijetu.

"Želim da jednog dana osvojim Zlatnu loptu. Ali koji fudbaler to ne želi? Ne bježim od odgovornosti niti se bojim, spreman sam da dam svoj doprinos i pomognem Fiorentini", rekao je Jovetić.

Jovetićev intervju je juče tokom dana prenio i specijalizovani fudbalski sajt „goal.com”, a ljubitelji fudbala su u komentarima najčešće pominjali da „Jovetić ima potencijal da ostvari snove, ali da je to nemoguće dok igra u klubu kao što je Fiorentina”.

Ljubitelji fudbala na sajtu „goal.com” su u komentarima pominjali da „Jovetić ima potencijal da ostvari snove, ali da je to nemoguće dok igra u Fiorentini”

Bilo je i onih (prije svih, navijača Arsenala) koji pozivaju Arsena Vengera da obrati pažnju na napadača Fiorentine i dovede ga u sjeverni London.

Jovetić je za „Republiku” odbranio tim i od kritika navijača koji igračima zamjeraju zbog „pretjeranih izlazaka u noćni provod”.

"Mi smo mladi, želimo da se zabavljamo, ne možemo da budemo zaključani u kući sve vrijeme. Naravno, dva, tri dana pred meč se ne izlazi, takva su pravila, ali ne vidim ništa loše u tome kada igrači ostanu do kasno nakon utakmice", istakao je Jovetić.

Zamjenik kapitena „viole” Antonija Gamberinija je potom poručio navijačima.

"Ja sudim po onome što igrači pokazuju na terenu. Nijedan od nas nije zanemario obaveze, svi uvijek dajemo maksimum i na treninzima i na utakmicama", zaključio je najbolji igrač tima sa „Artemio Frankija”.

Bonus video: