Pizaro: Odbio sam Juventus zbog Sitija

"Već sam radio sa Manćinijem i mislim da njegova ličnost i njegov rnačin vođenja ekipe su glavna prednost", objasnio Čileanac
0 komentar(a)
David Pizaro, Foto: Asroma.co.uk
David Pizaro, Foto: Asroma.co.uk
Ažurirano: 03.02.2012. 22:01h

David Pizaro je otkrio je odbio ponudu Juventusa zbog prelaska u redove Mančester sitija.

Tridesetdvogodišnji vezista je potpisao za "građane“ posljednjeg dana prelaznog roka i debitovaće u subotu protiv Fulama.

Pizaro, koji će provesti ostatak sezone na pozajmici na "Etihad stadionu“, priznao je da je činjenica da je Robert Manćini na klupi "građana“ uticala na njegovu odluku da se preseli u Premijer ligu.

"Interesovanje Mančester sitija je bilo iznenađenje za mene, a sve je urađeno prilično brzo. Naravno, gospodin Manćini je odigrao veliku ulogu u tome. Već sam imao prilično napredne pregovore sa Juventusom, ali kada su mi rekli o konkretnom interesovanju Mančester sitija, dopala mi se ta ideja, i odlučio sam da prekinem razgovor sa Juventusom“, istakao je Pizaro.

Italijanski stručnjak je objasnio da bi dolazak Čileanca mogao da bude izuzetno koristan za ekipu na putu ka osvajanju titule.

"Mi smo imali problem zbog povreda igrača i malog fonda veznih fudbalera, a sada počinjemo da se igramo na svaka tri dana računajući Premijer ligu i Ligu Evrope. Imali smo šansu da Davida dovedemo na pozajmicu iz Rome i iskoristili smo je. To je dobro za nas, jer znam igrača i mislim da će biti koristan za nas u naredna četiri mjeseca", istakao je Manćini.

Pizaro dobro zna način rada novog trenera, jer su zajedno sarađivali u sezoni 2005/2006. godine, kada je iskusni vezista branio boje Intera.

"Već sam radio sa Manćinijem i mislim da njegova ličnost i njegov rnačin vođenja ekipe su glavna prednost. Sjećam se kada je stigao u Inter. Oni nisu ništa osvajali toliko godina, ali je Manćini svojim dolaskom stabilizovao ekipu i od tada Intera juriša na trofeje."

Velika je razlika između Serija A i Premijer lige, ali Pizaro tvrdi da neće biti problema.

"Osjećam se spremno. Podatak da je Mančester siti kandidat da osvojio titulu je nešto što mnogo volim. Znam da je liga drugačija i sudije imaju tendenciju da drugačije vide igru, tako da znam da moram maksimalno da igram 90 minuta. Siguran sam da iza mojih godina igranja na najvišem nivou u Italiji i u evropskim takmičenjima ima dovoljno iskustva da bi mogao da doprinesem rezultatima ekipe“, zaključio je Pizaro.

Bonus video: