„Olimp” na novi način

Škola fudbala “Olimp”, jedna od najstarijih, nekada i jedna od vodećih fudbalskih škola u Podgorici, u ponedjeljak nastavlja sa radom i upisom novih članova
530 pregleda 0 komentar(a)
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Zlatko Kostić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2012. 10:45h

Škola fudbala “Olimp”, jedna od najstarijih, nekada i jedna od vodećih fudbalskih škola u Podgorici, u ponedjeljak nastavlja sa radom i upisom novih članova, a funkcionisaće na novi i nešto drugačiji način.

Školu će voditi nekadašnji fudbaleri Budućnosti Zlatko Kostić i Nenad Vukčević. Osim sa dječacima, “Olimp” od ove godine počinje i da radi sa - djevojčicama.

"Ženski fudbal je sve popularniji u Crnoj Gori, krenula je i liga, a rad sa djevojčicama biće i naš svojevrstan doprinos. Dječaci su oduvijek igrali fudbal u Podgorici i Crnoj Gori, a sada su i djevojčice sve više zainteresovane", kaže Zlatko Kostić, nekadašnji trener OFK Bar.

Upis novih djevojčica i dječaka (igračice i igrači rođeni 2000. godine i mlađi) vršiće se od ponedjeljka, u 9.30, odnosno u 15 časova.

“Olimp” planira i brojne projekte, učestvovanje na raznim turnirima.

"Od septembra ćemo krenuti i sa zvaničnim takmičenjima, učestvovaćemo u Đetić ligi koja funkcioniše pod pokroviteljstvom Fudblaskog saveza Crne Gore", dodaje Kostić.

Nenad Vukčević je bio trener u “Olimpu” još na samom početku, 2003. godine, pa će ovo biti njegov svojevrstan povratak radu sa najmlađima.

"Vjerujem da ćemo vratiti školu na nekadašnje staze, jer je “Olimp” prije nekoliko godina bio sigurno među tri najbolje škole fudbala u Podgorici", kaže Vukčević, koji je u međuvremenu zbog profesionalnih obaveza (jedno vrijeme bio je i trener prvog tima Budućnosti, sada vodi omladince) nije mogao da se posveti mlađim kategorijama.

Djevojčice i dječaci “Olimpa” treniraće na otvorenom i zatvorenom terenu sa vještačkom podlogom kod Osnovne škole “Sutjeska”, sa obezbijeđenim rekvizitima i pratećom opremom.

Bonus video: