Prelazni rok: Pari Sen Žermen leti ka vrhu

Parižani su doveli tri Brazilca - Tijaga Motu, koji istina nastupa za Italiju, te Aleksa i Maksvela. Za njih trojicu su izdvojili 19 miliona eura...
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 19:13h

Ovogodišnji zimski prelazni rok nije bio ni nalik prethodnom, kada je samo u Premijer ligi posljednji dan donio tri spektakularna transfera.

Tada je Fernando Tores prešao iz Liveprula u Čelzi, a u Liverpul su stigli Endi Kerol i Luis Suares.

Ovog puta je, dakle, spektakl izostao, samim tim što ni Mančester siti nije bio raspoložen za kupovinu, ali je novi gigant na tržištu pokazao moć - riječ je o Pari Sen Žermenu.

Parižani su doveli tri Brazilca - Tijaga Motu, koji istina nastupa za Italiju, te Aleksa i Maksvela. Za njih trojicu su izdvojili 19 miliona eura.

U 10 transfera koji su obilježili januar je i dolazak Fredija Guarina u Inter, prelazak Eduarda Vargasa u Napoli, te Garija Kejhila u Čelzi...

TIJAGO MOTA (Inter - PSŽ) - Klaudio Ranijeri nije bio za njegov odlazak, ali je nakon džentlmenskog razgovora sa Masimom Moratijem morao da popusti. Morati je istakao da je prodaja Mote „jako važna za klub”, a Parižani su, sa druge strane, ubijeđeni da su napravili veliki posao. Doveden je za 10 miliona eura.

FREDI GUARIN (Porto - Inter) - bio je na korak od Juventusa, ali je odjednom promijenio pravac. Budućnost fantastičnog Kolumbijca je u Interu. Stigao je na pozajmicu, a „crno-plavi” će na ljeto da daju Portu 11 miliona za ovaj transfer.

ALEKS (Čelzi - PSŽ) - Čelzi ga više nije želio, tačnije Andre Viljaš-Boaš je digao ruke od njega... Sportski direktor „svetaca” Leonardo je riješio da se osloni na Brazilce u Parizu. Aleks je koštao pet miliona eura.

Vargas

EDUARDO VARGAS (Univerzidad de Čile - Napoli) - oko njega se otimalo pola Evrope, ali je na kraju u trci pobijedio Napoli. Gazdi Napolitanaca Aureliju de Laurentisu je cifra od 13 miliona bila sasvim dovoljna da dovede mladog golgetera.

DAVID PIZARO (Roma - Mančester siti) - „građani” su morali da osvježe sredinu, koja je desetkovana povredama i opravdanim izostancima. Roberto Manćini je radio sa Čileancem u Interu, Pizaro u Romi nije bio u prvom planu, pa je dogovor o pozajmici sklopljen za svega nekoliko minuta.

GARI KEJHIL (Bolton - Čelzi) - na Ostrvu baš i nisu oduševljeni njegovim partijama u dresu reprezentacije, ali Viljaš-Boaš je siguran da je doveo pravog igrača za relativno male pare (osam miliona).

Kejhil

Izvori bliski Portugalcu ističu da mu je i zagarantovano mjesto pored Džona Terija u srcu odbrane.

MAKSVEL (Barselona - PSŽ) - u Barsi nije bilo mjesta za njega, a ambicije Parižana su mu bile sasvim dovoljne da zamoli Katalonce da ga puste da ide. Njegov transfer je iznosio četiri miliona eura.

BALAŠ DŽUDŽAK (Anži - Dinamo Moskva) - koštao je Moskovljane 19 miliona eura čime je postao najskuplji mađarski fudbaler u istoriji.

PAPIS SISE (Frajburg - Njukasl) - „svrake” vjeruju da može da bude moćan u Premijer ligi taman koliko i Demba Ba.

Od Sisea se očekuje mnogo, samim tim što je doveden za 12 miliona eura. Dao je devet golova za Frajburg u prvom dijelu sezone.

SALI MUNTARI (Inter - Milan) - prijateljski odnosi dva milanska velikana su nastavljena i u ovom prelaznom toku. Muntari je poslat u komšiluk da pomogne timu Masimilijana Alegrija da lakše podnese veliki broj povreda.

Galerija

Bonus video: