Engleski klubovi štedjeli u zimskom prelaznom roku

Klubovi engleske Premijer lige potrošili su oko 60 miliona funti u zimskom prelaznom roku, što je 70 odsto manje u odnosu na prošlu godinu
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2012. 15:22h

Klubovi engleske Premijer lige potrošili su oko 60 miliona funti u zimskom prelaznom roku, što je 70 odsto manje u odnosu na prošlu godinu s obzirom na to da su uvedena nova pravila koja koče veliku potrošnju, objavila je u srijedu poslovna firma "Deloit".

Problemi koje sada imaju napadač Čelzija Fernando Tores i Liverpula Endi Kerol, dva najveća pojačanja iz prošlogodišnjeg prelaznog roka, takođe su naveli klubove da dobro razmisle prije nego počnu da troše u januaru.

"Nakon prošlogodišnjih rekordnih 225 miliona funti, januar 2012. je doživio realniju potrošnju ", izjavio je Den Džons iz "Deloita".

"Šesdeset miliona funti potrošenih u januaru 2012. slični su nivou potrošenog novca u zimskim prelaznim rokovima u periodu od 2004. do 2007. godine."

UEFA traži od klubova da smanje svoje gubitke u iduće tri godine ili im prijeti isključenje iz najvećih evropskih takmičenja.

Bonus video: