Tijago Mota ide u PSŽ, Manćini doveo Davida Pizara

"Crno-plavi" na kraju popustili i prodali Motu u Pariz, a nakon toga i poslali Salija Muntari na pozajmicu u Milan...
81 pregleda 0 komentar(a)
Mota, Foto: Reuters
Mota, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2012. 22:56h

Inter je popustio pred naletom Pari Sen Žermena i posljednjeg dana prelaznog roka je odlučio da proda Tijaga Motu - iskusni vezista je prešao na „Park prinčeva” za cifru od 10 miliona eura.

Mota je potpisao ugovor na tri i po godine, a presudna je bila uloga sportskog direktora PSŽ-a Leonarda i njegov odličan odnos sa Masimom Moratijem...

Inter, međutim, nije nespreman dočekao transfer Mote, jer je angažovao Anđela Palomba, italijanskog reprezentativca i doskorašnjeg kapitena Sampdorije. Takođe, juče je došao Kolumbijac iz Porta Fredi Guarin.

Milan je morao da pojača sredinu terena, a izbor je pomalo iznenađujuće pao na Salija Muntarija koji je doveden iz Intera na pozajmicu. „Rosoneri” imaju pravo da na ljeto otkupe njegov ugovor od gradskog rivala.

Filipo Inzagi se na kraju predomislio i odbio poziv Sijene.

"Hvala Sijeni, ali ostajem u Milanu. Nije mi bilo lako da napustim „San Siro”, rekao je Inzagi.

Juventus je pustio Vinćenca Jakvintu u Ćezenu, a doveo je vezistu iz Atalante Simonea Padoina, koji je potpisao petogodišnji ugovor.

Manćini dobio Davida Pizara

Mančester siti nije nagovorio Romu da mu proda Danijelea de Rosija, ali je zato dobio Davida Pizara na pozajmicu.

Istovremeno, „građani” su pustili Vejna Bridža u Sanderlend.

Najaktivniji na Ostrvu posljednjeg dana prelaznog roka je bio Kvins Park Rendžers koji je u samo nekoliko sati angažovao dva napadača - stigli su Đibril Sise iz Lacija i Bobi Zamora iz Fulama. Londonski klub je za obojicu platio po pet miliona eura.

Sa druge strane, Fulam je Zamoru zamijenio Pavelom Pogrebnjakom iz Štutgarta.

Everton je angažovao napadača Rendžersa Nikicu Jelavića, a Sanderlend je pojačao odbranu dovođenjem grčkog štopera Sotiriosa Kirjakosa.

Porto doveo Luća Gonsalesa

Porto je pustio Guarina u Inter, a onda je popunio rupu u sredini terena Lućom Gonsalesom - Argentinac iz Marseja je stigao na „Dragao” bez obeštećenja.

Ovo je, u stvari, povratak Gonsalesa u Porto, jer je iz tog kluba prešao u Marsej 2009. za 18 miliona eura.

"Od dana kada sam otišao imao sam samo jednu želju - da jednog dana opet nosim dres Porta", istakao je Lućo na predstavljanju.

Portugalski tim je doveo i austrijskog napadača Marka Janka iz Tventea. I on je, kao i Gonsales, stigao bez obeštećenja.

Bonus video: