Pet mečeva za top formu Rudara

"Ambicije su poznate, ne možemo pobjeći od činjenice da smo ozbiljni kandidati za oba domaća trofeja, ali isto tako nam ne pada na pamet ni da ih obećavamo" kaže trener Dragan Radojičić
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.01.2012. 11:34h

Poslije nekoliko dana kada su se dešavanja oko odlaska u Antaliju, prije svega zbog ne baš sjajne finansijske situacije u klubu, najbolje mogla opisati riječima povuci – potegni, dileme više nema. Fudbaleri Rudara će danas biti u avionu, i u poznatom turskom ljetovalištu i već tradicionalnoj zimskoj bazi, odraditi drugi, vjerovatno i najvažniji dio pripremnog perioda.

Dvije sedmice rada stručni štab će iskoristiti da ekipa kroz pet kontrolnih utakmica (uz već odigrane protiv Dečića i Mladosti) izbrusi formu do nivoa neophodnog za uspješan početak drugog dijela sezone.

"Ugovorili smo duele sa četiri protvnika, a petog ćemo pronaći na licu mjesta, što nam i neće biti teško, s obzirom na broj ekipa koje se pripremaju u Antaliji. Dakle, 3. februara sastaćemo se sa poljskim prvoligašem Belhatovim, pet dana kasnije sa austrijskim drugoligašom St. Androm, 10. februara rival će biti rumunski Sportul, a 13. njihovi zemljaci iz bukureštanskog Rapida. Vjerujem da su to pravi suparnici, po mjeri, i da ćemo u međusobnim duelima, iako rezultati nisu u prvom planu, na pravi način predstaviti crnogorski fudbal. I što je još važnije, dostići optimalnu formu za proljeće", raportira generalni sekretar pljevaljskog prvoligaša, Muhamed Gerina.

U ekspediciji koja je krenula put Turske je 26 fudbalera na koje se računa u nastavku prvenstva. Tu su i svi oni za koje je bilo najava da će u zimskoj pauzi potražiti inostrani angažman. Gledano iz navijačkog, pa možda i ugla stručnog štaba, dobro je što će Ivica Jovanović, Blažo Igumanović, Vladan Adžić ili neko četvrti, biti akteri borbe za šampionsku titulu i pehar u Kupu Crne Gore, dok u klupskoj upravi sve to posmatraju na još jedan, dodatni način. A on se svodi na novac i eventualnu zaradu, neophodnu za normalno funkcionisanje kluba. Možda upravo boravak u Antaliji riješi te probleme. Na zadovoljstvo svih zainteresovanih.

Trener Dragan Radojičić zadovoljan je dosadašnjim radom, „napunjenim baterijama“ i prikazanim u dva trening meča (u Tuzima 2:2 i na Starom aerodromu 2:1). U Antaliji slijedi uigravanje za proljećnji start i ne baš male ambicije.

"Ambicije su poznate, ne možemo pobjeći od činjenice da smo ozbiljni kandidati za oba domaća trofeja, ali isto tako nam ne pada na pamet ni da ih obećavamo. Imamo kvalitet, dobro smo radili prethodnih petnaestak dana, nastavićemo tako i u narednom periodu i spremni dočekati prvu prvenstvenu utakmicu. Time, naravno, i sve ostale. A da li će to biti dovoljno za titule, vidjećemo", kaže najbolji crnogorski stručnjak u 2011. godini.

U Antaliju putuju: Mijatović, Vukliš, Jelovac (golmani), Adžić, Alić, Radusinović, Nestorović, M. Jovanović, Šćepanović, Čolović, Agović (odbrana), Brnović, Bambur, Vlahović, Igumanović, Popović, Francišković, Rustemović, Ivanović, Jeknić, Bakoč (sredina), Mrdak, Nerić, Stojanović, I. Jovanović, Šljivančanin (napad).

Bonus video: