Budućnost želi šampionsku formulu

"Imaćemo pet međunarodnih provjera i dobre uslove da glazuru odradimo na pravi način", kaže trener Radulović
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2012. 11:11h

Fudbaleri jesenjeg prvaka Budućnosti od danas će u Turskoj tražiti šampionsku formulu. Trener Miodrag Radulović pokušaće da ”složi” ekipu koja je ostala bez kapitena Orahovca, te Božovića i Padovića. Zbog toga je pod Goricom posljednjih dana veoma aktuelna bila priča o pojačanjima... Zvanično, “plavo-bijeli” su za sada dobili jedno - Damira Kojaševića iz Sarajeva.

Očekuje se, međutim, da će se vrlo brzo, možda već danas ekipi priključiti neko novo lice, a potencijalne novajlije su desni bek Radenko Kamberović, koji je 2010. potpisao za Partizan, a potom se kalio u Borcu iz Čačka. U opticaju je i bivši igrač Partizana, Rada i Slavije iz Sarajeva Aleksandar Kosorić.

"U toku su pregovori sa nekoliko igrača - jedan je desni bek, drugi univerzalac koji može da odgovori zahtjevima na više pozicija. Sa dvojicom novih, te Kojaševićem zaokružili bismo priču u ovom prelaznom roku. Poznati su kriterijumi po kojima se dolazi u Budućnost - želimo da angažujemo igrače koji će biti pojačanja u pravom smislu, koji će donijeti novi kvalitet. Glavni zadatak je da nadoknadimo odlazak kapitena Orahovca, što je veliki hendikep za nas. Vjerujem da ćemo sa Kojaševićem postići cilj", rekao je Radulović.

Trener Budućnosti ističe da će njegov tim i u nastavku sezone igrati napadački fudbal...

"Cilj je da u narednoj fazi što bolje uigramo linije tima, da otklonimo uočene nedostatke, odnosno da sve podignemo na veći nivo. Imamo efikasnost, a pokušaćemo da sve uklopimo na najbolji način. Imaćemo pet međunarodnih provjera i dobre uslove da glazuru odradimo na pravi način. Prva utakmica je 4. februara protiv austrijskog Horna, a potom učestvujemo na pripremnom turniru.

Za 6. februar zakazan je okršaj sa Dinamom iz Bukurešta, dok će nam dva dana kasnije rival biti Zimbru ili CSKA iz Sofije. Nakon toga ćemo odmjeriti snage sa kazahstanskim Aturauom kojeg predvodi Zoran Filipović (11. februara), a dva dana nakon toga protivnik nam je rumunski drugoligaš Vointa Sibinj", zaključio je je Radulović.

Tandem se priključuje u Turskoj

Za dvojicu fudbalera Budućnosti - Admira Adrovića i Radivoja Golubovića, postoji interesovanje iz Bursaspora. Obojica su proteklih dana boravila u Turskoj, gdje će se i priključiti ostatku ekipe...

"U Turskoj je u toku prvenstvo, tako da je realnije da se priča sa Bursasporom nastavi u junu. Naši igrači nisu bili na probi, bili smo gosti turskog kluba kako bi se na licu mjesta obavili razgovori", uvjerava Nebojša Jovović, sportski direktor Budućnosti.

U avionu koji danas putuje za Tursku biće - golmani: Agović, Ljuljanović, Radović. Odbrana: Radunović, Peković, Đikanović, Orahovac, Tatar, Matić, Terzić, Tomković. Sredina: Flavio, Kalezić, N. Vukčević, M. Vukčević, Bošković, Kojašević. Napad: Radonjić, Nikač, Mugoša.

Bonus video: