Kajt opet srušio Junajted

Kajt je definitivno posebno inspirisan protiv „đavola”, jer je u martu prošle godine u Premijer ligi upisao het-trik u pobjedi od 3:1...
0 komentar(a)
Kajt, Foto: REUTERS
Kajt, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.01.2012. 21:58h

Liverpul je imao sedmicu iz snova. Iako o tituli u Premijer ligi niko ne razmišlja, „redsi” slavu žele da pokupe preko kup takmičenja - u srijedu je tim Kenija Dalgliša preko Mančester sitija izborio plasman u finale Liga kupa, a u subotu je u FA kupu pao i Mančester junajted.

Junak plasmana u 5. rundu najstarijeg klupskog takmičenja je čovjek koji nema ni standardno mjesto u prvom timu - Dirk Kajt.

Holanđanin je postigao pobjedonosni pogodak dva minuta prije kraja za 2:1 i to mu je tek prvi gol u sezoni...

Kajt je definitivno posebno inspirisan protiv „đavola”, jer je u martu prošle godine u Premijer ligi upisao het-trik u pobjedi od 3:1.

GOLMANI

Dijego Lopes (Viljareal) - Barsa je stopirana na „Madrigalu”, vjerovatno se i oprostila od titule. Odlični golman je opet odigrao ključnu ulogu, pogotovo kada je odbranio zicer Lionelu Mesiju u samom finišu.

Benasi (Leće) - imao je svoj šou - tri zicera koja je skinuo Valteru Samuelu i Đampaolu Paciniju se već dva dana vrte na italijanskim TV stanicama.

ODBRANA

Biševac (PSŽ) - Parižani su i dalje okrenuti prelaznom roku, a u iščekivanju dolaska neke zvijezde tri boda protiv Bresta je donio iskusni srpski štoper.

Humels (Borusija Dortmund) - navijači Borusije se neće još dugo družiti sa njim, jer igrač takve klase mora da ide u jači evropski klub. Po svemu sudeći, njegova budućnost je u Italiji.

Barzalji (Juventus) - pronašao se u Juveu, nakon epizode u Volfsburgu je opet defanzivac koji je neophodan reprezentaciji Italije.

Ager (Liverpul) - Mančester junajtedu je bilo suđeno da padne na „Enfildu”. Stameni Danac je najavio poraz „đavola”.

SREDINA

Ozil (Real Madrid) - spektalukalarna partija protiv Barse u Kupu kralja je potvrđena i u duelu sa Saragosom. Njemac je trenutno najbolji igrač u mašineriji Žozea Murinja.

Azar (Lil) - šampion čini sve da održi korak za PSŽ-om. Sa majstorom iz Belgije šanse za odbranu titule su mnogo realnije.

Kagava (Borusija Dortmund) - majstor kakvog Japan vjerovatno nikada nije imao. Njegova popularnost sada je veća nego ona koju su imali Nakamura ili Nakata u svoje vrijeme...

Mata (Čelzi) - pogodio je iz penala protiv KPR-a i trasirao Čelziju put do 5. runde FA kupa.

Pjanić (Roma) - „vučica” nije bila daleko od poraza od Bolonje na „Olimpiku”, Bosanac se potrudio da u Rimu ostane makar bod.

NAPAD

Kajt (Liverpul) - navijači su čekali njegov prvi gol u sezoni, a Holanđanin nije mogao da izabere bolji momenat da prekine post.

Ljorente (Atletik Bilbao) - odavno je prerastao baskijski klub... Tri gola Valjekanu su potvrda da španski napadač može da bira gdje će da nastavi karijeru.

Van Persi (Arsenal) - Aston Vila je 55 minuta imala dva gola prednosti na „Emirejtsu”, a onda je u samo sedam minuta meč pošao u drugom pravcu. Naravno, tvorac preokreta je bio Holanđanin - dao je dva gola iz penala.

Ro (Lil) - u debitantskom meču za Lil je bio dvostruki strijelac. Prije samo nekoliko dana je stigao iz Bresta.

Matri (Juventus) - čovjek šesnaesterca. Izmislio je dva gola protiv Udinezea.

Klose (Lacio) - kakav je samo posao napravio Lacio onog momenta kada ga je doveo na Apenine...

Bonus video: