Dirljiva čestitka Jirgena Klopa: Mo, ti si ljudina. I tačka

"Čitam i čujem da je Mo uzor u Egiptu, u cijeloj sjevernoj Africi - za cijeli arapski i muslimanski svijet. To je, naravno, tačno - ali on je uzor! I tačka: bez obzira na rasu ili religiju, državu ili regiju u kojoj je rođen", rekao je Klop
95 pregleda 0 komentar(a)
salah klop, Foto: Reuters
salah klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2018. 11:35h

Mohamed Salah obilježio je sezonu na izmaku u Engleskoj, uzeo obje značajne individualne nagrade - proglašen je za najboljeg igrača u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera i Udruženja fudbalskih novinara.

Drugu nagradu primio je sinoć u Londonu, na svečanosti koju je obilježio govor njegovog trenera Jirgena Klopa.

Njemac nije bio na manifestaciji, već se video-linkom obratio prisutnima i u nekoliko rečenica objasnio kakav je Salah igrač i - čovjek.

"Čitam i čujem da je Mo uzor u Egiptu, u cijeloj sjevernoj Africi - za cijeli arapski i muslimanski svijet. To je, naravno, tačno - ali on je uzor! I tačka: bez obzira na rasu ili religiju, državu ili regiju u kojoj je rođen. Mo je jednostavno dobra osoba, veliki čovjek i fantastičan igrač. Uzgred, prvi dio njegove ličnosti je važniji od drugog. Mo je ljudina.

Mo je neko ko postavlja primjer kako se ponašati u životu i prema drugima. On je ljubazan i skroman, takav je bio kada je došao, i nije se promijenio ni za 0,01 odsto, iako je postao superstar. Došao je tiho i ostao je isti mladić, bez obzira što je od tada do danas napravio mnogo toga.

Mo, ako me čuješ - ponosan sam što sam sa tobom, na sve što si uradio za tim i klub, a radujem se što ćemo se družiti još dugo.

Ti si svjetska klasa, Mo - prava svjetska klasa, u svakom pogledu, a što je još uzbudljivije - za tebe - za Liverpul - za navijače - možeš da budeš još bolji", rekao je Klop.

Bonus video: