Remi Barse u Viljarealu, Real na plus sedam!

I duel na "Madrigalu" pokazao je da Katalonci ove sezone imaju problema u manjim utakmicama, da to nije ista ona priča od prošle sezone.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2012. 23:26h

Barselona je odigrala 0:0 u Viljarealu i napravila veliku uslugu Realu - samo četiri dana nakon sjanog izdanja na “Nou Kampu” i ispadanja iz Kupa, Real je u prvenstvu pobjegao Kataloncima sedam bodova!

Iako je do kraja sezone ostalo još 18 kola, od čega i jedan “el klasiko” u Barseloni, trebalo bi da se dogodi čudo pa da Real i Žoze Murinjo (dobili su čak 17 od dosadašnjih 20 mečeva) ispuste takvu prednost.

Reagovale su i kladionice, koeficijent na titulu Reala nakon Barsinog brodoloma u Viljarealu iznosi mizernih 1,35. Rasplet u Primeri tako se nazire već u januaru, iako za titulu konkurišu dva vjerovatno najjača evropska tima. Kakvo iznenađenje - u podređenoj poziciji je ekipa za koju se vjeruje da igra najbolji fudbal svih vremena.

I duel na “Madrigalu” pokazao je da Gvardiolin tim ove sezone ima problem u takozvanim manjim utakmicama, da to nije ista ona priča od prošle sezone. Mesi je, doduše, imao dvije dobre šanse, Fabregas je pogodio prečku, ali je “blaugrana” navikla publiku na mnogo više.

Real, sa druge strane, gura po starom, po ko zna koji put ove sezone je na svom terenu krenuo iz minusa, da bi na kraju zabiježio laganu pobjedu. Saragosa je na “Santjago Bernabeuu” povela u 11. minutu, ali je do kraja meča primila tri gola (3:1).

Kaka je izjednačio do poluvremena, da bi u nastavku na scenu stupio Mesut Ozil - najbolji akter meča sa Barselonom u srijedu, prvo je asistirao Kristijanu Ronaldu, a potom sam pogodio mrežu za konačnih 3:1.

“Ozil prokrčio put za lidera”, napisala je “Marka”, da bi oko ponoći promijenila naslov:

“Barselona sedam koraka iza Reala!”

Vodiće se do kraja sezone velika bitka, ali je Real sada mnogo bliži. Barselona će morati da dobije sve svoje mečeve do “el klasika” ukoliko želi da se nada čudu, u protivnom Kup će biti samo utješna nagrada na domaćoj sceni.

Saragosa je porazom u Madridu ostala prikovana za dno tabele, sa šest bodova manje od pretposljednjeg Hihona. Smiješi joj se Segunda, jer je bez pobjede već 13 utakmica, a klub grca u dugovima..

Espanjol se pobjedom nad Majorkom donekle povratio nakon senzacionalnog ispadanja iz Kupa od trećeligaša Mirandesa, dok se Atletik Bilbao pobjedom u gostima kod Rajo Valjekana probio na šestu poziciju. Blistao je Ljorente, autor sva tri gola za Baskijce.

Rezultati

Viljareal - Barselona 0:0

Real Madrid - Saragosa 3:1

Kaka 31, Kristijano Ronaldo 48, Ozil 55 - Lafita 11 Espanjol - Majorka 0:0

Rajo Valjekano - Atletik Bilbao 2:3

Miču 10, Aribas 26 - Ljorente 15, 22, 67

Nedjelja:

Betis - Granada

Real Sosijedad - Sporting Hihon

Levante - Hetafe

Rasing - Valensija

Malaga - Sevilja

Osasuna - Atletiko Madrid

Galerija

Bonus video: