Liverpul eliminisao Mančester junajted, presudio Dirk Kajt

Liverpul slavio protiv Mančester junajteda sa 2:1, golom Dirka Kajta dva minuta prije kraja meča
61 pregleda 0 komentar(a)
Liverpul, Foto: Beta/AP
Liverpul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.01.2012. 18:19h

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u osminu finala FA Kupa, nakon što su u duelu najtrofejnijih klubova na Ostrvu savladali Mančester junajted sa 2:1.

Presudio je rezervista Dirk Kajt, golom dva minuta prije kraja.

"Ova nedjelja je počela očajno za nas, porazom u Boltonu, ali smo je završili na najljepši mogući način", blistao je Keni Dalgliš, trener i legenda Liverpula.

Tim iz grada Bitlsa izvukao je sezonu u samo četiri dana - u srijedu je eliminisao Mančester siti u Liga Kupu i osigurao prvi meč na "Vembliju" od 1996. godine (finale sa Kardifom), a danas je obezbijedio mjesto među najboljih 16 u FA Kupu.

Mirisalo je na remi i na uzvratni meč na "Old trafordu" kada je Dalglišev plavokosi džoker (ušao u igru u 66. minutu) provukao loptu ispod nesigurnog De Hee, kome je Aleks Ferguson opet ukazao šansu.

"Dominirali smo, lopta je više bila u našem posjedu. Nakon takve utakmice, teško mi je da povjerujem da smo izgubili", rekao je Aleks Ferguson.

Mančester je zaista imao loptu više u posjedu, ali je bolje šanse imao Liverpul. Domaćin je golom Danijela Agera glavom nakon prekida, a gost izjednačio preko Ji Sun Parka.

Duel na "Enfild roudu" pamtiće se i po zvižducima koji su bili namijenjeni lijevom beku gostiju Patrisu Evri, svaki put kada bi dotakao loptu. Dvadesetak metara od njega, u svečanoj loži, meč je sa ćerkicom u rukama posmatrao napadač domaćih Luis Suares.

Urugvajac je na "izdržavanju" kazne od osam mečeva suspenzije, zarađenje zbog vrijeđanja Francuza na rasnoj osnovi na posljednjem prvenstvenom meču dva tima.

"Publika jeste zviždala, ali mislim da niti u jednom momentu meča ponašanje navijača nije izašlo izvan konteksta korektnog", kazao je Keni Dalgliš, dok je Aleks Ferguson aludirao na fer-plej na terenu:

"Igrači su pokazali respekt, tokom 90 minuta nije bilo jačeg klizećeg starta".

I meč Kvins Park Rendžersa i Čelzija imao je "rasističku pozadinu". Džon Teri je na prošlom susretu vrijeđao halfa domaćih Entona Ferdinanda, zbog čega će morati na sud, pa je meč obilovao tenzijama. Slavio je gost, golom Mate iz sumnjivog penala u 66. minutu.

Rezultati:

Kvins Park Rendžers - Čelzi 0:1 (0:0)

Liverpul - Mančester junajted 2:1 (1:1)

Blekpul - Šefild Vensdi 1:1 (0:0)

Bolton - Svonsi 2:1 (1:1)

Derbi - Stouk 0:2 (0:1)

Hul - Kroli 0:1 (0:0)

Lester - Svindon 2:0 (1:0)

Milvol - Sautempton 1:1 (0:1)

Šefild junajted - Birmingem 0:4 (0:2)

Stivenejdž - Nots Kaunti 1:0 (1:0)

Vest Bromvič - Norič 1:2 (0:1)

Bonus video: