Pobjede Borusije i Bajerna, Šalke ne posustaje

Šampion kod kuće lako izašao na kraj sa Hofenhajmom, dok su Bavarci tek u drugom poluvremenu slomili otpor Volfsburga golovima Gomesa i Robena
0 komentar(a)
Kagava, Foto: REUTERS
Kagava, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.01.2012. 19:50h

Borusija Dortmund djeluje sve sigurnije, Bajern se i dalje muči, ali borba za titulu je otvorenija nego ikad - dva favorita za Salataru su slavila i u 19. kolu i zadržali isti broj bodova natabeli.

Aktuelni šampion se poigravao sa Hofenhajmom (3:1), a tim Jirgena Klopa je plesao u ritmu koji je diktirao Šinđi Kagava - Japanac je dao prvi i treći gol, saigračima je stvorio bezbroj prilika od kojih je jednu iskoristio Groskrojc.

"Nije sve bilo tako idealno, iako smo vodili sa 3:0. Dobro je, međutim, što osvajamo bodove kod kuće, u Dortmundu greške ne smije da bude", rekao je Klop.

Bajern je, sa druge strane, bio u problemima protiv Volfsburga, ali je nakon sat igre proradio neumoljivi Mario Gomes i pogodio za miran finiš utakmice.

U sudijskoj nadoknadi Bavarci su riješili pitanje pobjednika zahvaljujući pogotku Arjena Robena.

I Šalke je nastavio sa pobjedama. Tim Huba Stevensa je deklasirao Keln u gostima sa 4:1, iako je već nakon četiri minuta gubio (strijelac Lukas Podolski).

U nastavku je, međutim, sve bilo kako su navijači Šalkea mogli da požele - Rumun Marika je preokrenuo, a Huntelar i Hoger dotukli „jarčeve”.

Hamburger se brzo oporavio od teškog poraza u prošlom kolu od Borusije i osvojio tri velika boda u Berlinu.

Marsel Jansen i Mladen Petrić su do poluvremena donijeli prednost HSV-u koju je devet minuta prije kraja meča samo smanjio Lasoga...

Rezultati

Augsburg - K'lautern 2:2

De Jong 5, Hajn 66 - Dik 25, 48.

Bajern - Volfsburg 2:0

Gomes 60, Roben 90.

Borusija D. - Hofenhajm 3:1

Kagava 16, 55, Groskrojc 31 - Džonson 63.

Herta - Hamburger 1:2

Lasoga 81 - Jansen 24, Petrić 45.

Verder - Bajer 1:1

Pizaro 29 - Rejnarc 57.

Keln - Šalke 1:4

Podolski 4 - Marika 60, 72, Huntelar (penal) 78, Hoger 82.

Sjutra

Majnc - Frajburg

Štutgart - Borusija M.

Bonus video: