Kaseres u Juventusu na pozajmici

Dolaskom Kaseresa, Juventus je odustao o pokušaja dovođenja veziste Portoa, Kolumbijca Fredija Guarina, jer je ispunio kvotu igrača van Evropske unije
0 komentar(a)
Kaseres, Foto: REUTERS
Kaseres, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.01.2012. 18:53h

Martin Kaseres, defanzivac Sevilje, zvanično je potpisao ugovor sa Juventusom do kraja sezone, a Španci će na ime obeštećenja dobiti 1,5 miliona eura.

Takođe, "stara dama” će, ako bude zadovoljna igrama Urugvajca, moći da ga otkupi na ljeto za sumu od osam miliona evropskih novčanica.

Antonio Konte, trener Juventusa, nije krio zadovoljstvo dolaskom Kaseresa, koji će, po njegovim riječima, donijeti još veću čvrstinu zadnjoj liniji.

"Imali smo samo pet odbrambenih igrača, tako da je bilo potrebno da kupimo još jednog. Martin je igrač koji već zna klub, pa će mu biti potrebno manje vremena da se adaptira. On dolazi potpuno smiren, jer zna da je postao dio tima koji ima nabolju odbranu u ligi”, rekao je Konte.

Dolaskom Kaseresa, Juventus je odustao o pokušaja dovođenja veziste Portoa, Kolumbijca Fredija Guarina, jer je ispunio kvotu igrača van Evropske unije.

Kaseres je za Juventus igrao u sezoni 2009/2010. godine, odakle je i otišao u Sevilju.

U prvom mandatu u dresu Torineza odigrao je 15 mečeva i dao jedan gol.

Bonus video: