Manćini brani Savića

"Savića sam zamijenio zato što je rezultat na poluvremenu bio 1:1, i morali smo da na teren uvedemo još jednog napadača. Samo zbog toga je zamijenjen", objasnio je Manćini.
0 komentar(a)
Savić, Foto: REUTERS
Savić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.01.2012. 23:34h

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić nije odigrao dobro prvo poluvrijeme protiv Liverpula, uostalom kao čitava odbrana Mančester sitija, pa je domaćin tokom prvih 45 minuta stvorio dosta šansi za gol, ali i postigao samo jedan pogodak (Džerard iz penala, nakon igranja rukom Ričardsa).

Trener Sitija Roberto Manćini nije, međutim, želio da kritikuje Savića, koga je zamijenio na poluvremenu, i uveo Serhija Aguera.

"Savić je mlad igrač, može da pogriješi, uostalom kao i ja i svi ostali igrači. Ali, Savića sam zamijenio zato što je rezultat na poluvremenu bio 1:1, i morali smo da na teren uvedemo još jednog napadača. Samo zbog toga je zamijenjen", objasnio je Manćini.

Liverpul i Mančester siti igrali su neriješeno 2:2 na “Enfildu”, a Liverpul je otišao dalje zahvaljući pobjedi u prvom meču od 1:0. Manćini nije bio zadovoljan ni sudijama...

Inače, dvije čudne sudijske odluke u prvom poluvremenu su, možda, uticale na ispadanje Mančester Sitija iz Karling kupa. Prva je ona vezana za start Čarlija Adama na Edinu Džeku kada nije sviran prekršaj.

"Da, to je bio penal 200%, rekao je Manćini uz ironični osmjeh. "Ne 100%, nego 200%", naglasio je on.

Na pitanje novinara, zašto niko nije protestvovao oko sudijske odluke, Manćini je ostao suzdržan.

"U ovom trenutku nemamo baš mnogo sreće sa sudijama. Isto tako nije bilo penala kada je Ričadrsa pogodila lopta u ruku. Lopta je prvo udarila u njegovu nogu i tek onda se odbila prema ruci. Šta je trebao da Majk uradi, da sebi otkine ruku?", upitao se nasmijani Manćini.

Bonus video: