Murinjo dobacio sudiji Tekseiri: Kako uživaš da j…. profesionalce!

Kako ekskluzivno prenosi Mondo Deportivo, trener Reala je nakon meča, negdje iza ponoći, u trenerci sačekao sudiju Tekseiru na izlasku iz stadiona
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Mundodeportivo.com
Murinjo, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 26.01.2012. 11:31h

Na konferenciji za novinare nakon meča Žoze Murinjo nije želio da komentariše suđenje, niti da pominje ime sudije Fernanda Tekseire, iako je, očigledno, puno toga želio da “poruči” glavnom arbitru meča na Nou Kampu koji je završen bez pobjednika (2:2).

Međutim, kako ekskluzivno prenosi Mondo Deportivo, trener Reala je nakon meča, negdje iza ponoći, u trenerci sačekao sudiju Tekseiru na izlasku iz stadiona, gdje su parkirana vozila u službenom dijelu parkinga Nou Kampa, i naslonjen na automobilu sa nekoliko metara udaljenosti dobacio sudiji:

“Idi umjetniče, kako uživaš da j…. profesionalce”, prenosi riječi Murinja Mondo Deportivo, čija je novinarska ekipa prisustvovala događaju.

Real je na Kamp Nou odigrao odličan meč (2:2), nadigrao je šampiona na njegovom terenu, ali je eliminisan u četvrtfinalu Kupa kralja, jer je Barselona u prvom meču u Madridu slavila 2:1.

Madriđani su, tako, ponovo ostali kratkih rukava, iako su ovoga puta zaslužili mnogo više od neriješenog rezultata.

Odgovarajući ironično na pitanja novinara po završetku meča, portugalski stručnjak je, između ostalog, kazao:

„U svlačionici sam čuo da je nemoguće pobijediti na Kamp Nou. Ja sam to, međutim, znao, igrao sam ovdje i sa Čelzijem, sa Interom, sa Realom u prvenstvu, Kupu i Ligi šampiona. To nije ništa novo za mene, ovakva situacija mi je dobro poznata“, kazao je Murinjo.

Na pitanje da konkretnije odgovori zašto nije moguće dobiti u Barseloni, Murinjo nije želio da obrazlaže, ali je jasno da je mislio na sudiju.

„Ne želim da govorim o sudiji, ne želim da kažem ništa. Nadam se da ćete vi nešto reći, pošto se razumijete u fudbal, a ja mngo manje. Nijesam opterećem gledanjem televizijskih emisija, ne čitam puno novine i ne slušam radio, ali ću pogledati koja će sada biti vaša analiza, vaše mišljenje o meču“, poručio je Murinjo novinarima.

Murinjo se potom okrenuo samoj utakmici.

"Kad ekipa ne igra dobro, pauza na poluvremenu traje prekratko, 10 minuta je premalo za sve ono što treba da kažete igračima. Na ovom meču je pauza na poluvremenu mogla trajati minut, jer nijesam imao ništa više da kažem što nije moglo da stane u tom minutu. Ekipa je, po meni, igrala veoma dobro u prvom poluvremenu. Imali smo tri, četiri, pet velikih prilika za gol, da ne govorim o ostalim stvarima. Zato sam im rekao da u drugom poluvremenu nastave tako", ističe Murinjo.

Na pitanje da li bi čestitao Barseloni na prolazu u polufinale, Portugalac je ponovo bio ironiča.

"Ako vam je baš stalo do toga, čestitam Barseloni na pobjedi na Santijago Bernabeu prošle nedjelje. To mogu da kažem mirne duše, jer su u prvom meču pobijedili sasvim zasluženo", kazao je Murinjo.

Bonus video: