„As”: Murinjo bježi kao kapetan Sketino

„Da, Murinjo će da ostavi Real na cjedilu baš kao što je kapetan Sketino napustio brod Kosta Konkordija”, napisao je tiražni madridski sportski list
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 10:53h

Real ide na „Nou kamp” da uradi nemoguće - pobijedi Barselonu i pokuša da preko nje dođe do polufinala Kupa kralja.

Baš zbog skore prošlosti ova dva kluba i dominacije Katalonaca u „el klasiku”, ovaj derbi je nekako bio najmanje pompezan u najavi, jer gotovo da više niko ne vjeruje Realu...

Ipak, vatre u Madridu ne fali, Žoze Murinjo je od meča sa Barsom prošle srijede na „Bernabeuu” do danas proživio pakao.

Izgubio je povjerenje navijača (zviždali su mu na utakmici protiv Atletik Bilbaoa), a da je Portugalcu postalo usko u Realu govore i napadi medija (prije svih, „Asa” i „Marke”) koji su tradicionalno privrženi klubu. Čak su juče objavili i da će njegov nasljednik od naredne godine da bude Rafael Benites.

Neke radio stanice su prije dva dana objavile da se Murinjo povjerio prijatelju i priznao mu da na kraju sezone ide iz Reala. „As” je reagovao na grub način.

„Da, Murinjo će da ostavi Real na cjedilu baš kao što je kapetan Sketino napustio brod Kosta Konkordija”, napisao je tiražni madridski sportski list.

Murinjo je u svom stilu odgovorio na te provokacije.

"Ne znam ništa o tome, ne želim da upadam u te priče. Osjećam da imam podršku čelnika, jer smo trenutno u jako dobroj poziciji", rekao je Murinjo, koji je na više pitanja španskih novinara odgovorio sa „ne znam”.

Potom je odbrusio jednom od predstavnika medija nakon što ga je ovaj pitao: „Da li idete iz Reala na ljeto kao što je rekao jedan moj kolega?”.

„Pitaj svog kolegu”, nije se dao Specijalni.

O šansama pred večerašnji revanš na „Nou kampu” pričao je kapiten Iker Kasiljas.

"Vjerujemo da možemo do polufinala. Barselona ima prednost i prve utakmice, ali mislim da to i ne mora da znači puno, jer nas čeka još 90 minuta", kazao je Kasiljas.

Dok je u Realu situacija napeta, Barsa se potpuno mirno priprema za revanš sa velikim protivnikom.

Ali, niko i ne pomišlja da je revanš samo formalnost.

"Real će ponovo da nas natjera da odigramo savršenu utakmicu, u to moramo da budemo sigurni. Rezultat iz prvog meča jeste dobar, ali ne mora da znači ništa, jer u 90 minuta može da se promijeni sve. Barsa se nikada ne brani, tako neće biti ni u ovom meču, jer to nije naš stil", istakao je Barsin majstor Andres Inijesta.

Murinjovi odgovori na pres konferenciji

Žoze Murinjo definitivno preživljava najteže dane od kada je u Realu, vidjelo se to i po njegovoj komunikaciji sa novinarima jer je na većinu pitanja odgovarao bezvoljno.

Novinar: „Zašto ste izgubili podršku navijača?”

Murinjo: „Ne znam, to morate da pitate njih”.

Novinar: „Da li imate loš odnos sa igračima?”

Murinjo: „Koliko ja znam, ne”.

Novinar: „Mislite li da je neko od njih protiv vas?”

Murinjo: „Ne znam”.

Novinar: „Da li ste srećni u Madridu?”

Murinjo: „Uh, uh”.

Novinar: „Da li Real ima mentalnu blokadu kada igra protiv Barselone?”

Murinjo: „Pitajte igrače”.

Novinar: „Da li je ovo najteži momenat za Vas od kada ste u Realu?”

Murinjo: „Ne, ovo je dobar momenat”.

Galerija

Bonus video: