Nikšićani napravili temelj za bolje rezultate

"Vjerujem da ćemo u proljećnom dijelu šampionata ostvariti bolje rezultate, a glavni cilj nam je da se nađemo iznad zone baraža", rekao je Slaviša Mirković, trener Sutjeske.
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Dejan Mijušković
Sutjeska, Foto: Dejan Mijušković
Ažurirano: 23.01.2012. 09:28h

Na prvu fazu priprema fudbalera Sutjeske stavljena je tačka - izabranici Slaviše Mirkovića nakon deset dana rada u Novom Sadu nastavili su sa treninzima kraj Bistrice, čime je označen početak druge faze i najavljena borba za startno mjesto u timu. Zvaničnici kluba zadovoljni su odrađenim, a posebno ističu poboljšanje na organizacionom planu.

"Klub je počeo da ide uzlaznom linijom kada je u pitanju organizacioni dio. Nadam se da se više neće ponoviti stvari koje su se dešavale prethodnih godina. Krenuli smo u ozbiljnu priču, a za sada sve ovo možemo nazvati uvodom. Moram naglasiti da smo imali izvanredan prijem tokom prvog dijela priprema u Novom Sadu. Veliku zahvalnost dugujemo prvom čovjeku Vojvodine Ratku–Batu Butoroviću, koji nam je omogućio vrhunske uslove za trenažni proces.

Dogovorili smo i da sada već bivši član Vojvodine Stevan Zogović, koji je u prošloj polusezoni branio boje našeg kluba, potpiše ugovor sa Sutjeskom i sve je odrađeno na obostrano zadovoljstvo. Do kraja prelaznog roka pokušaćemo da se pojačamo sa još jednim članom Novosađana, u ovom trenutku mogu vam reći da se radi o napadaču, a narednih dana znaćemo nešto više. Novi član Sutjeske u narednoj polusezoni biće Gojko Žižić, koji je prije pola godine trenirao sa nama, ali zbog administrativnih problema nijesmo uspjeli da ga registrujemo" kazao je Jovan Gardašević, sportski direktor Sutjeske.

Pored dva kontrolna meča (koliko su odigrali u Novom Sadu), prvotimci Sutjeske prvi put su se susreli sa novim metodama, koje su u evropskim okvirima odavno na snazi.

"Novitet je da smo u pokrajinskom zavodu za sport igrače podvrgnuli psiho dijagnostici, motoričkoj i funkcionalnoj dijagnostici, koje je za mnoge bilo prvo takvo iskustvo. Sada će stručni štab imati priliku da analizira rezultate, koji će im biti od pomoći u narednom dijelu priprema. Disciplina je na visokom nivou, sa te strane smo zadovoljni. Treniraćemo u Nikšiću do 4. februara, a nakon toga nastavljamo u Meljinama" zaključio je Gardašević.

Trener Sutjeske Slaviša Mirković zadovoljan je dosadašnjim radom, ali ističe da su za bolje rezultate Sutjeske u proljećnom dijelu prvenstva potrebna dva kvalitetna igrača.

"Bili smo u prilici da na visokom nivou odradimo desetodnevne pripreme. Odigrali smo dva kontrolna meča na kojima sam pružio priliku mladim igračima. U ovom trenutku rezultat nije toliko važan, ono najvažnije nas tek očekuje. Mnogo mi je važnije da procijenim da li imamo kvalitet i koliko možemo u odnosu na protivnike. Ono što je sigurno jeste da potencijal imamo.

Nijesmo, nažalost, uspjeli da se dogovorimo sa Novakovićem koji bi nam puno značio u nastavku prvenstva. Jednoglasni smo u ocjeni da se moramo pojačati. U ovom trenutku potreban nam je kvalitetan igrač sredine terena, te napadač koji bi se dobro uklopio sa Božom Markovićem. Vjerujem da ćemo u proljećnom dijelu šampionata ostvariti bolje rezultate, a glavni cilj nam je da se nađemo iznad zone baraža", rekao je Mirković.

Sa Amkarom na primorju

Prijateljski meč između Sutjeske i Amkara umjesto u Nikšiću, biće odigran danas u Radanovićima ili na Jazu sa početkom u 13 časova. Do promjene lokacije došlo je zbog toga što je travnata podloga na stadionu kraj Bistrice okovana ledom...

"Imali smo dogovor sa Miodragom Božovićem da utakmicu igramo u Nikšiću, ali je zbog vremenskih neprilika i terena, koji je kraj Bistrice prekriven snijegom i ledom, nemoguće organizovati utakmicu. Došli smo do kompromisa i odlučili da igramo u Radanovićima, ili na Jazu ukoliko bude padavina tokom današnjeg dana. To je u interesu oba kluba, posebno za Ruse koji danas završavaju pripreme u našoj zemlji" rekao je Gardašević.

Bonus video: