"Stara dama" osvojila Bergamo, rekord Totija

"Jesenji šampioni? To ne znači puno, želimo da budemo prvi na kraju. Ipak, pozitivno je što smo lideri na polovini prvenstva", rekao je Konte
0 komentar(a)
Juventus, Foto: REUTERS
Juventus, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.01.2012. 23:19h

Potencijalno gostovanje od kojeg su navijači Juventusa strahovali je preskočeno - "stara dama" je savladala Atalantu u Bergamu sa 2:0 i pritisak prebacila na Milan koji danas gostuje u Novari.

Juve sada ima četiri boda više od aktuelnog šampiona (sada je jasno da je jesenji šampion, a do trijumfa na stadionu "Azuri d' Italija” je došao nakon velike dominacije u kojoj su razliku napravila dva igrača čija to i nije uloga u koncepciji Antonija Kontea.

Prednost je donio Lihštajner u 55, a tačku na utakmicu u Lombardiji i rezervista Đakerini osam minuta prije kraja.

"Mislim da je naša pobjeda zaslužena i da smo bili bolji tim svih 90 minuta. Jesenji šampioni? To ne znači puno, želimo da budemo prvi na kraju. Ipak, pozitivno je što smo lideri na polovini prvenstva", rekao je Konte.

Mirko Vučinić je ponovo bio u startnoj postavi, imao je i nekoliko odličnih akcija, a Konte ga je zamijenio pet minuta prije kraja i uveo štopera Bonućija.

A uvod u posljednje kolo prvog dijela nije mogao da bude bolji - na "Olimpiku" je viđeno čak šest golova, a pao je i jedan rekord.

Roma je razbila Ćezenu sa 5:1, a junak je bio Franćesko Toti. Kapiten Rome je dao prva dva gola na meču i postao najbolji strijelac u Seriji koji je postizao pogotke za samo jedan tim.

Toti je sada na kvoti od 211 golova, a do sada je rekord držao bivši član Milana Gunar Nordal koji je za sedam godina igranja za "rosonere" bio strijelac 210 puta...

"Totijeve brojke govore o njemu, obara sve rekorde", kazao je nakon meča Luis Enrike.

Roma je, inače, meč sa Ćezenom riješila već nakon devet minuta (3:0, pogodio i Borini), a u nastavku su se upisali i Žuan i Pjanić, dok je jedini gol za goste dao Eder.

Fiorentina sjutra gostuje Kaljariju, a pod velikim znakom pitanja je nastup Stevana Jovetića koji je propustio današnji trening zbog problema sa mišićem.

Rezultati

Atalanta - Juventus 0:2 (Lihtštajner 55, Đakerini 82)

Roma - Ćezena 5:1 (Toti 1, 8, Borini 9, Žuan 62, Pjanić 70 - Eder 59)

Sjutra

Bolonja - Parma

Kaljari - Fiorentina

Leće - Kjevo

Novara - Milan

Palermo - Đenova

Sijena - Napoli

Udineze - Katanija

Inter - Lacio

Bonus video: