Šalke bolji od Štutgarta, remi Verdera

Šalke je sada na drugom mjestu sa 37 bodova, koliko ima i lider Bajern. "Švabama" presudili Matip, Papadopulos i Draksler
50 pregleda 0 komentar(a)
Šalke, Foto: REUTERS
Šalke, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.01.2012. 19:49h

Šalke je krenuo silovito u drugi dio sezone - u Gelzenkirhenu je pao Štutgart (3:1), pa su kraljevsko-plavi sada na drugom mjestu, sa 37 bodova koliko ima i lider Bajern.

Već u 3. minutu "Veltins arena" je proključala, jer je Matip pogodio nakon asistencije Hevedesa.

U moru šansi na obje strane, domaćin nije oprostio "švabama" greške u odbrani, pa su Papadopulos i Draksler su riješili meč.

"Bio sam pomalo iznenađen načinom na koji smo otvorili meč, bili smo furiozni. Kasnije smo prokockali šanse da pobjeda bude još ubjedljivija, ali ni ovako nije loše. Imamo isti broj bodova kao Bajern i možemo da sanjamo velike stvari", rekao je trener Šalkea Hub Stevens.

Štutgart je samo na kraju ublažio poraz preko Japanca Okazakija.

Verder nije opravdao ulogu favorita u Kajzerslauternu - „crveni đavoli” su odoljeli na „Fric Valteru” (0:0), pa je tim iz Bremena prvi put nakon sedam mečeva u Bundes ligi odigrao neriješeno...

Frajburg je u derbiju začelja savladao Augsburg golom Gintera dva minuta prije kraja, dok je velika tri boda osvojio Volfsburg koji je savladao Keln.

Rezultati

Frajburg - Augsburg 1:0 (Ginter 88)

Hofenhajm - Hanover 0:0

Nirnberg - Herta 2:0 (Esvajn 43, Maro 85)

Šalke - Štutgart 3:1 (Matip 3, Papadopulos 58, Draksler 80 - Okazaki 87)

Volfsburg - Keln 1:0 (Polter 78)

Kajzerslautern - Verder 0:0

Sjutra

Hamburger - Borusija D.

Bajer - Majnc

Juče

Borusija M. - Bajern 3:1

Bonus video: