Vukotić vjeruje u nove snage

"Nadam se da Mladost neće imati problema da sa mladim igračima i sa još nekoliko korekcija u timu zadrži mjesto na kom je sada. To bi bio veliki uspjeh za ovu ekipu" kaže Vukotić
50 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.01.2012. 10:43h

Mladost se sprema za proljećni izazov sa značajno izmijenjenim timom. Podgoričku ekipu napustila su čak petorica fudbalera (Lakić, Petrović, Đurišić, Vučić, Krkeljić), pa će trener Miodrag Vukotić u nastavku sezone pokušati da afirmiše nove snage na Starom aerodromu.

"Uz igrače koji su već otišli, Čabarkapa će najvjerovatnije završiti karijeru, dok su Čolaković, Mustur i Kljajević u sporu sa klubom" kaže Vukotić.

Sa druge strane, klub je za sada angažovao nekoliko pojačanja (ekipa je počela pripreme prije pet dana).

"Novajlije su golman Dušan Kostić, koji je stigao iz Bratstva, te dosadašnji vezista Lovćena Andrija Pejaković. Ukoliko ne pronađe inostrani angažman, Nemanja Vuković će nositi dres Mladosti do ljeta" dodao je Vukotić.

Spisak pojačanja nije, međutim, zaključen time...

"Postoji problem na štoperskoj poziciji, treba da se pojačamo na tom mjestu. Želja nam je i da dovedemo špica, ali vidjećemo da li ćemo je ostvariti" ističe trener Mladosti.

Mladost zimuje u sredini tabele, sa 20 bodova, ali su Berane i Sutjeska (koji su na diobi devetog mjesta) na pet bodova minusa... Vukotić, međutim, vjeruje da njegov tim neće morati da strepi za opstanak.

"Nadam se da Mladost neće imati problema da sa mladim igračima i sa još nekoliko korekcija u timu zadrži mjesto na kom je sada. To bi bio veliki uspjeh za ovu ekipu. Mladost inače živi od prodaje fudbalera, tako da ozbiljno računamo na mlade koji su perspektiva kluba" napominje Vukotić.

Klub se već dogovorio o tri pripremna meča (svi se igraju u Podgorici). Prvi test je 23. januara sa Zabjelom, pet dana kasnije Mladost se sastaje sa Rudarom, dok je za 3. februar zakazan okršaj sa Mornarom.

"Kompletne pripreme odradićemo u Podgorici. Imamo odlične uslove za rad, dobili smo i novu, sintetičku podlogu. Samo još da vremenski uslovi dozvole da normalno radimo" zaključio je Vukotić.

Bonus video: