FIFA: Mora biti piva tokom Mundijala

"Alkoholna pića su oduvijek bila dio Mundijala, tako će biti i ovaj put. Znam da možda zvučim arogantno, ali to je stvar o kojoj nema pregovora", kazao je Valke u Rio de Žaneiru.
0 komentar(a)
Valke, Foto: Reuters
Valke, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2012. 14:36h

Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke potvrdio je danas da će na stadionima u Brazilu tokom Mundijala 2014. biti dozvoljena prodaja piva, iako je točenje alkohola zabranjeno brazilskim zakonima.

Ministar zdravlja Brazila Alešandre Padiljaa nedavno je apelovao na nacionalni kongres da ne ukida zabranu, bez obzira što je jedan od glavnih sponzora FIFA kompanija Badvajzer.

"Alkoholna pića su oduvijek bila dio Mundijala, tako će biti i ovaj put. Znam da možda zvučim arogantno, ali to je stvar o kojoj nema pregovora. Činjenica je da mi imamo pravo da prodajemo pivo i to treba da bude dozvoljeno i zakonom", kazao je Valke novinarima u Rio de Žaneiru.

Brazilske vlasti su 2003. godine zabranile prodaju i točenje alkohola na fudbalskim stadionima kako bi se lakše izborili za huliganima.

To nije jedini spor Brazila i FIFA, pošto organizatori Mundijala žele da omoguće studentima i penzionerima kupovinu karata za mečeva SP po nižoj cijeni, sa čime se ne slaže svjetska kuća fudbala.

"Gubimo vrijeme na ovakvim stvarima", dodao je Valke.

Valke je ponovio i da bi organizatori morali da ubrzaju radove na rekonstrukciji 12 stadiona na kojima će biti odigrane utakmice Mundijala.

Bonus video: