Gvardiola: Sančez mi je ukrao srce partijom protiv Reala

"Taj momak je nevjerojatno skroman, a ne mogu niti opisati riječima koliko se žrtvovao na meču sa Realom ", nije štedio komplimente na račun Čileanca Gvardiola.
0 komentar(a)
Aleksis Sančez, Foto: Reuters
Aleksis Sančez, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2012. 12:23h

Pep Gvaridola je sa Barselonom sedmi put uzastopno neporažen napustio „Santijago Bernabeu“ – pobjeda od 2:1 Kataloncima širom otvara vrata polufinala Kupa kralja, i ostaje im da posao završe na svom terenu.

Na pitanje kako komentariše dugu seriju bez poraza u Madridu, Gvardiola je mirno odgovorio:

"Ta serija mora uskoro doći kraju. Preteško je ovo gostovanje da bi serija trajala dugo", kazao je trener Barse.

Početni gol Ronalda nije poremetio Barselonu, koja je golovima Albiola i Pujola preokrenula i zasluženo slavila. Ipak, nakon meča je Gvardiola bio posebno oduševljen igrom čileanskog napadača Aleksisa Sančeza, koji je prošlog ljeta stigao iz Udinezea, i na kraju meča mu se posebno zahvalio.

" Aleksis Sančez je naprosto odigrao fantastičnu, genijalnu utakmicu. Taj mi je momak ukrao srce svoj predstavom. Veličanstveno... Mislim da je klub napravio sjajan posao tokom ljeta. Njegov transfer je bio pravi potez. Taj momak je nevjerojatno skroman, a ne mogu niti opisati riječima koliko se žrtvovao na meču sa Realom ", nije štedio komplimente na račun Čileanca Gvardiola.

Bonus video: