Đurić: Obmane i manipulacije Stanojevića i Krstajića

On tvrdi da Stanojević i Krstajić svojim postupcima i nastupima u javnosti žele da preuzmu vlast u klubu.
0 komentar(a)
Đurić, Krstajić i Stanojević, Foto: Beta
Đurić, Krstajić i Stanojević, Foto: Beta
Ažurirano: 18.01.2012. 16:52h

Predsjednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić ocijenio je danas da bivši trener Aleksandar Stanojević i sportski direktor Mladen Krstajić žele obmanama i manipulacijama da izvrše puč u klubu.

"Treba reći otvoreno da se radi o klasičnom pokušaju puča, nasilnog i protivzakonitog preotimanja vlasti od organa ovlašćenih po Statutu da rukovode klubom. U tom pokušaju koriste se najprljavija sredstva koja postoje. Bezočno se laže i manipuliše javnošću i navijačima", rekao je Đurić u intervjuu za Internet stranicu Partizana.

On je na taj način odgovorio na optužbe koje su proteklih dana u javnost iznijeli bivši trener Stanojević i sportski direktor Krstajić. Stanojević je u utorak održao konferenciju za medije na kojoj je optužio Đurića i upravu kluba da su radili protiv interesa Partizana.

"I mi u upravi smo zaprepašćeni brutalnošćuu kojom pojedinci pokušavaju da uruše klub. Usred jednog od najuspješnijih perioda u istoriji kluba doživjeli smo napade, uvrede i omalovažavanja kakvima nikada nijedna uprava nije bila izložena", kazao je predsjednik Partizana.

On tvrdi da Stanojević i Krstajić svojim postupcima i nastupima u javnosti žele da preuzmu vlast u klubu.

Prema riječima Đurića, oni su počeli sa takvim ponašanjem poslije ispadanja Partizana iz kvalifikacija Lige Evrope od slabašnog irskog Šamroka.

Tada je trebalo da Krstajić i Stanojević zbog neuspjeha budu smenjeni sa funkcije, ali je uprava odlučila da ih zadrži.

"Skoro svi članovi Upravnog odbora bili su za to, ali smo na jednoj dugačkoj sjednici ipak odlučili da, u interesu kluba i rezultata, pređemo preko uvreda i omalovažavanja, sačuvamo mir", rekao je Đurić.

Predsjednik Partizana ocijenio je da su upravo tada bivši trener i direktor odlučili da pokušaju da preuzmu klub.

"Na žalost, Krstajić i Stanojević i njihova družina su to protumačili kao slabost uprave kluba i iskoristili sljedeću priliku da nastave s planom protivzakonitog i nasilnog preuzimanja kluba, rušenja Statuta i legalnih organa", kazao je Đurić.

On je pokušao i da odgovori na zamjerke bivšeg trenera da su u klub igrači dovođeni bez dogovora, kao i da su u tome učestvovale ličnosti koje nisu u upravi kluba, poput biznismena Marka Miškovića.

"Još jedna obmana i manipulacije gospode Krstajića i Stanojevića. Pa mi smo ljetos od standardnih prvotimaca prodali samo Stefana Savića. Da bi klub preživio sa ovim troškovima, sa ovim budžetom, mi u svakom prelaznom roku moramo da imamo jednu jaku prodaju. To je poznato svima već godinama, decenijama", kazao je Đurić.

On je dodao i da je Stanojević tražio od uprave da proda reprezentativca Radosava Petrović i još neke igrače.

"Svi ostali igrači koji su ljetos otišli, odlazili su ne samo uz dozvolu, već i na zahtjev rukovodioca sportskog sektora. Gospodin Stanojević je na sjednicama uprave kluba za Marka Jovanovića i Radosava Petrovića govorio 'sklanjajte ih kako znate i umijete, ako treba dajte ih bez dinara'".

Predsjednik Partizana naveo je i da se Krstajić i Stanojević koriste demagoškim pitanjima "gdje su pare", pri čemu su svjesni da je dobar dio novca završio i u njihovim džepovima.

"To je najpopularnije pitanje kada neko želi da manipuliše navijačima, javnošću. Zamislite, to pitanje postavljaju oni u čijim se džepovima nalazi dobar dio tih para", kazao je Đurić.

On je naveo i tačne iznose koje su za svoj angažman primili Sanojević i Krstajić i dodao da se poslovanje kluba uvijek može provjeriti u izveštaju Komisije Upravnog odbora.

Pa Krstajić je za dvije godine u Partizanu kao igrač primio 792.775 eura, što za klub predstavlja bruto trošak od preko jednog miliona. Jedan je od najplaćenijih igrača u istoriji kluba. Stanojeviću smo od jula mjeseca prošle godine povećali ugovornu naknadu na približno 16.000 eura mjesečno. To je cijena njihove ljubavi prema crno-bijelim bojama u koju se kunu svaki dan", rekao je Đurić.

On je ocijenio i da je bivši sportski direktor u svakom trenutku mogao da provjeri finansijsko poslovanje kluba, ali da ga to nije interesovalao, već je želio da javno napadne upravu kluba.

"Krstajić je, od kada je kao sportski direktor postao dio uprave kluba, mogao na hiljadu načina da sazna svaki detalj o poslovanju. Sve to je Krstajiću bilo dostupno. Umjesto da se, ako mu nešto nije bilo jasno, raspita tamo gdje treba, on je odabrao da manipuliše javnošću", naveo je Đurić.

Bonus video: