Dominacija Juventusa, crna noć Milana, Alegri za istoriju

Ovom pobjedom, trener Juventusa Masimilijano Alegri ući će u istoriju evropskog fudbala, kao je jedini trener koji je četiri godine zaredom osvajao oba trofeja na domaćoj sceni
54 pregleda 1 komentar(a)
juventus, Foto: Reuters
juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2018. 21:06h

Juventus je osvojio Kup Italije, četvtu godinu zaredom biće vlasnik duple krune italijanskog fudbala – dominantni tim iz Torina deklasirao je nekada velikog rivala, posrnulog giganta Milan u finalu u Rimu, čak sa 4:0.

Nakon prvih 45 minuta nije se mogao naslutiti ovakav epilog, nije bilo golova u prvom poluvremenu, mada je Donaruma spasavao Milan u nekoliko navrata.

Crna noć “rosonera” počela je u 56. minutu, kada je Benatija nakon kornera Pjanića pogodio za 1:0.

U narednih 20 minuta, Juve je još tri puta pogodio gol ošamućenog protivnika.

Daglas Kosta je povisio na 2:0, udarcem sa ivice šesnasterca, nakon loše reakcije Donarume.

Još jednom se zatim upisao Benatija, a ponovo je veliki, još veći kiks, napravio mladi golman "rosonera", kome je lopta ispala iz naručja, prije nego što ju je Marokanac ubacio u mrežu.

Agoniju Milana upotpunio Kalinić, autogolom za konačan rezultat.

Ovom pobjedom, trener Juventusa Masimilijano Alegri ući će u istoriju evropskog fudbala, kao je jedini trener koji je četiri godine zaredom osvajao oba trofeja na domaćoj sceni.

Juve, doduše, teorijski još nije prvak Italije, ali dva kola prije kraja ima šest bodova više od Napolija i za 16 golova bolju gol-razliku.

Bonus video: